Helikopteri spasili ljude zavejane u smetovima

Evakuacija zavejanih sa deonice puta Stajićevo-Perlez kod Zrenjanina večeras je završena, a dva vojna helikoptera sa te lokacije prebacili su 84 osobe do zrenjaninske bolnice, rekao je Tanjugu portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić.

Na putevima u okolini Zrenjanina gde je zbog olujnog vetra najkritičnija situacija, ekipe Sektora MUP-a za vanredne situacije i drugih službi evakuisale su stotinak ljudi, rekao je zamenik načelnika Sektora Goran Nikolić i najavio da se ni za vikend ne očekuje ništa dobro, kada su u pitanju vremenske neprilike.

Situacija na putevima na severu Bačke menja se iz časa u čas, na auto-putu se povremeno vozila zaustavljaju i stvaraju kolone od nekoliko kilometara, teška mehanizacija „Vojputa“ uklanjala je kamione, dok mehanizacija Vojske Srbije izvlači vozila s lokalnih puteva.

Zbog snega i olujnog vetra koji su zadesili Srbiju od danas je sav teretni saobraćaj iz pravca Rumunije i Mađarske zabranjen, kao i plovidba Dunavom.

Zasedao je i Štab za vanredne situacije, a načelnik Štaba Predrag Marić rekao je da je usled udara vetra velike jačine i snežnih nanosa ugrožena cela Vojvodina, osim Srema.

Izvor: Tanjug

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas