GRADSKO VEĆE: Prihod veći za 151 milion (video)

Gradsko veće Loznice danas je razmatralo i utvrdilo predlog odluke o usvajanju izveštaja o izvršenju budžeta grada za prvih devet meseci ove godine. Prema rečima izvestioca, načelnika za finansije i lokalnu poresku administraciju Zorana Tomića, u poređenju sa istim periodom prošle godine. U ovoj godini ostvaren je bolji rezultat i kroz prihodnu i kroz rashodnu stranu budžeta.

To se naglašava naročito zbog činjenice da je budžet uspešno realizovan u otežanim okolnostima od 15. marta, u jednom teškom periodu virusne epidemije svetskih razmera. Prihodna strana veća je za 151 milion dinara, rečeno je, što u prvih devet meseci uliva optimizam za konačnu, godišnju realizaciju. Obaveze iz rashodne strane izmiruju se blagovremeno za sve korisnike budžeta i ostale usluge. Nema ni po bilo kojem osnovu probijanja planiranih troškova, navodi se u izveštaju Odeljenja za finansije, što je odraz odgovorne politike grada i praksa kakva se očekuje i u završnim mesecima godine kroz prihodnu projekciju budžeta sa 92 odsto.

Kao primer dobre prakse u Loznici izneta je ocena prilikom razmatranja četiri nove odluke o raspisivanju javnih konkursa za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja stambenih zgrada u gradu. Reč je o projektima za obnovu krovova, fasada, instalacija i opreme postojećih stambenih jedinica što je kapitalni doprinos partnerstvu stanara sa Gradskom upravom.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas