GRADSKO VEĆE Grad nastavlja da ulaže u sportske objekte istakao gradonačelnik Petrović (video)

Na četvrtoj redovnoj sednici Gradskog veća u Loznici, kojom je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović, razmatrano je više programa od značaja za unapređenje funkcionisanja grada u svim oblastima.
Kao jednu od najboljih praksi, dužu od dve decenije, za najbolje učenike i studente, Gradsko veće je donelo Odluku o raspisivanju javnog poziva za dodelu gradske nagrade tokom školske i akademske godine. „I ove godine ćemo nagraditi najbolje i najuspešnije đake i studente, jer želimo da nastavimo zajedno graditi budućnost zasnovanu na znanju i obrazovanju. Ulaganje u obrazovanje naše dece je ulaganje u budućnost.“ – istakao je gradonačelnik.
Razmatrane su odluke i najavljeno je raspisivanje javnih konkursa za sufinansiranje u oblasti socijalne zaštite a, kao i prethodnih godina, grad Loznica će finansirati nabavku udžbenika i besplatnu ishranu za učenike osnovnih škola koji na to imaju pravo.
Usvojen je i predlog teksta Konkursa o podršci parovima za ostvarivanje prava na vantelesnu oplodnju kojim su proširena prava i omogućeno parovima koji su iscrpeli mogućnosti lečenja u Srbiji da, uz novčanu pomoć grada, pokušaju da se ostvare kao roditelji i na klinikama u inostranstvu. Usvojena je odluka o finansijskoj podršci grada Predškolskoj ustanovi „Bambi“, kao i raspisivanju javnog konkursa u oblasti kulture u 2024. godini.
Na ovoj sednici doneta su i rešenja o izboru godišnjih programa sportskih udruženja koja će se sufinansirati iz budžeta grada. Gradonačelnik je istakao da fizička aktivnost doprinosi ne samo fizičkom, nego i mentalnom zdravlju, i da će upravo iz tog razloga grad nastaviti da ulaže u sportske programe i objekte kako bi svim građanima pružili priliku da se rekreativno i profesionalno bave sportom, kao i da postižu visoke rezultate. Zdrav životni stil treba da bude naša zajednička misija, zaključio je gradonačelnik.
Na razmatranju je bio i predlog Programa rada Saveta za bezbednost saobraćaja, odnosno korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na teritoriji grada Loznice. Kako je ocenjeno, grad Loznica je u proteklom periodu kroz ulaganje u modernizaciju saobraćajne infrastrukture, izgradnju pešačkih i biciklističkih staza postavljanje semafora, usporivača saobraćaja i vibracionih traka, zatim video nadzora na najprometnijim saobraćajnicama značajno doprineo poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a sa ovim aktivnostima će se nastaviti i ubuduće. Posebno je istaknuta važnost edukacije dece kroz predavanja, radionice i najavljeno je prikazivanje promotivnog filma o kritičnim tačkama koji će se uz medijsku podršku prikazivati u vaspitno obrazovnim ustanovama.
Veće je usvojilo i rešenje o imenovanju novog saziva Gradskog štaba za vanredne situacije kao i Program sistematske deratizacije i dezinsekcije za 2024. godinu.

 

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas