Gradski štab: Porast novozaraženih naročito u prvim danaima novembra

Gradski štab za varedne situacije u Loznici razmatrao je informacije o trenutnom stanju sa zaraznom bolešću KOVID 19 koje su predstavili direktori Bolnice, Doma zdravlja i Policijske stanice u Loznici.
Kao i u drugim krajevima Srbije i ovde se beleži porast novozaraženih virusnom infekcijom, naročito u prvim danim novembra. Veći je broj i lekarskih pregleda i pacijenata koji su zadržani na stacionarnom lečenju, rečeno je, uz ocenu da se kapaciteti ove ustanove prilagođavaju novonastalim potrebama.
Izneto je zapažanje da broj novozaraženih prati nerealno mala cifra prijavljenih kontakata sa drugim osobama. Tako je recimo, u prvih četiri – pet dana novembra od 107 zaraženih stigla informacija da su imali samo 129 kontakata sa drugim licima, što verovatno ne odgovara realnosti. U tom cilju Gradski štab apeluje na menadžment i Bolnice i Doma zdravlja da apelom javnosti doprinesu boljem uvidu o značaju blagovremenog prijavljivanja obolelih sa okruženjem.
Potrebno je svakodnevno i primereno situaciji podsticati javnost na poštovanje propisanih mera, jer samo tako se može zaštiti zdravlje i funcionalno doprineti održivosti sistema zdravstva. Komunalna milicija i inspekcija kontrolisaće rad ugostiteljskih objekata i druga mesta u gradu gde se moraju poštovati propisane mere u vreme epidemije.
U susret hladnim danima i zimskoj sezoni Gradski štab za vanredne situacije u Loznici prihvatio je izveštaj javnog preduzeća „Loznica razvoj“ o spremnosti zimske službe u periodu od 1. novembra do 1. aprila iduće godine. Kako je zaključeno, reč je o ustaljenom poslu i aktivnostima koji se u Loznici svake godine realizuju blagovremeno, planski i sistematično.
Razmatran je i prihvaćen predlog planiranih budžetskih sredstava za potrebe prevencije, otklanjanja posledica katastrofa i nesreća u vanrednim situacijama za narednu godinu i upućen skupštini na usvajanje.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas