Gradonačelnik Vidoje Petrović poziva građane da učestvuju u kreiranju budžeta za 2021 godinu

Poštovani sugrađani,
Naša Loznica je grad istorije, ali i budućnosti, mladosti koja nadolazi i daje nam nadu- grad uspešnih i priznatih ljudi koji postižu sjajne rezultate u različitim oblastima.
Danas je Loznica moderan grad na zapadu Srbije, koji sa ponosom neguje istorijsko i kulturno nasleđe svojih predaka, ali se istovremeno ubrzano razvija, ide napred i gradi budućnost, čekajući svoje nove velikane.
Za naš grad su poslednje dve godine bile zaista značajne iz mnogo razloga. U svim aspektima života započete su značajne investicije, a Loznica je doživela velike urbanističke i investicione promene, neke i od nacionalne važnosti. Višegodišnji predani rad na ostvarivanju vizije – da Loznica postane lider zapadne Srbije i jedan od deset najrazvijenih gradova u Srbiji- počeo je da dobija ozbiljne temelje i konture.
Odgovorna politika koju smo vodili prethodnih godina vidljiva je danas u svakom segmentu društvenog života i na svakom koraku u Loznici – u putnoj, komunalnoj, ekonomskoj i energetskoj infrastrukturi, ali i u sprovođenju aktivnih mera u oblasti socijalne politike, obrazovanja, zdravstva, kulture, podrške privrednicima i poljoprivrednicima. Izgrađene su nove fabrike i otvorena nova radna mesta. Uveliko se rekonstruiše i oprema bolnica, izgrađena su elektro – energetska postrojenja (trafostanice), izgrađeni novi i rekonstruisani postojeći putevi, urađena gasifikacija, proširena vodovodna i kanalizaciona mreža, obnovljene škole, izgrađena nova obdaništa i nove sportske dvorane, bazeni, sportski tereni, te Loznica danas ima novo lice.
Budžet grada Loznice uvek je razvojni i projektno orijentisan, a planirana sredstva se namenski troše uz domaćinski i odgovoran odnos u trošenju novca. Uvek smo bili otvoreni za ideje sugrađana, stvarajući čvrsto partnerstvo između privatnog, javnog i civilnog sektora u lokalnoj zajednici, kako bismo izgradili jaku Loznicu, u kojoj će svako imati svoju šansu i svoju budućnost. I ove godine želimo da i vi učestvujete u kreiranju budžeta za 2021. godinu i da zajednički nastavimo da gradimo i radimo za našu Loznicu, za našu decu. Želimo da čujemo i vaš glas jer smo sigurni da nam je svima Loznica uvek na prvom mestu!
Vaše predloge možete slati na elektronsku poštu Gradske uprave projekti@loznica.rs
Svi predlozi će biti razmatrani, objaviće se oni predlozi koji su prihvaćeni, neki će se odmah uvrstiti u budžet, neki će biti stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućnosti.
Da zajedno nastavimo da gradimo i radimo za Loznicu!
Gradonačelnik
Vidoje Petrović

Javnu raspravu o budžetu za 2021 godinu možete pratiti i učestvovati online u sredu i petak od 10:00 na portalu InfoLo.

 

Budite bolje informisani od drugih gledajte prenose uživo, dobijajte informacije u sekundiPREUZMITE INFOLO MOBILNU APLIKACIJU.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas