Građani Loznice i Ljubovije znaju kako može da se uštedi (video)

Cene životnih namirnica, kućne hemije, ali i računa za komunalije već nekoliko meseci rastu. To je razlog zbog kojeg su mnogi morali da preispitaju svoje navike i smanje troškove. Kako i na čemu može da se uštedi.

Za kupovinu pojedinih prehrambrenih proizvoda, a naročito kućne hemije, u nekim marketima je prema rečima građana, račun na kasi viši i za 30 odsto.

U potrazi za jefitinijim i artiklima niže klase ne pada im teško, tvrde, da obiđu više prodavnica. Ipak, ima i onih koji smatraju da se ušteda ostvaruje samo kvalitetom.

„Ono što sam morala da kupim i onda i sad gledam, otprilike su to iste navike, penzionerima malo treba“, smatra jedna od anketiranih građanki Ljubovije.

„Isključivo kupujem proizvode koji su na akcijama, jer su mi primanja mala i mnogih stvari sam se odrekla“, rekla je druga žena.

„Nikad nije skupo ako je roba kvalitetna“, ističe meštanin Ljubovije.

Struju, vodu i ogrev, građani već godinama štede uobičajenim metodama. Drva, ugalj, ali i pelet uglavnom su već nabavili, ali po cenama, kažu, i duplo višim nego prošle godine. Zato će, dodaju, grejati manje prostorija, ali i zavrtati radijatore kada ne borave u domovima.

Građani Loznice kažu da gase sijalice gde nisu potrebne, veš se mora prati, mora da se kuva – sve na struju.

Takođe ukazuju da se štedi po jefitinoj tarifi što je moguće.

I dok je štednja za neke oduvek bila izazov, drugima je način života. A ove zime, štediše će, prema rečima državnih zvaničnika, konačno biti i nagrađene, jer će domaćinstva koja uštede 5 do 20 odsto struje dobiti popust 15 odsto

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas