Gradi se obilaznica prema Valjevu

Na poslednjem redovnom zasedanju lokalnog parlamenta većinom glasova odbornika usvojen je Plan detaljne regulacije nove deonice državnog puta prvog B reda broj 27 Valjevo – Loznica.

Reč je o obilaznici prema Valjevu koja đe proolaziti kroz Slatinu, Donje i Gornje Nedeljice, Grnčaru, Bradiće, Lipnicu, Runjane, Lipnički Šor i Korenitu.

Kako je rekla Dragana Jovanović, glavna urbanistkinja, deonica je duga 13,7 kilometara i imaće sedam raskrsnica, šest podvožnjaka i tri nadvožnjaka. Izgradnjom obilaznice biće izmešten tranzitni saobrađaj, a plan će biti osnov za eksproprijaciju zemljišta na planiranom koridoru puta, izradu tehničke dokumentacije, odnosno stvaranje uslova za izgradnju puta, istakla je ona.

– Izgradnjom ove deonice biće izmešten tranzitni saobraćaj, paralelno sa izgradnjom puta radiće se i na izgradnji gasovoda i cevovoda tehničke vode što će imati pozitivan efekat na kvalitet života građana u ovom delu našeg grada. Suština ove odluke je upravo podizanje kvaliteta života naših građana – kazao je Marko Jovanović član Gradskog veća

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas