Filmska potera za kradljivcima automobila

policija.ilustracija3Policija u Užicu sinoć je, posle prave filmske potere, uhapsila D.R. (30) iz Požege i D.M. (52) iz Korenite kod Loznice, koji su ukradenim „jugom“ dvadeset pet kilometara, jureći magistralom, uzmicali patroli koja ih je ganjala.
U sredu nešto iza 20.30 požeški saobraćajci na petlji Ariljska rampa, pokušali su, prilikom redovne kontrole saobraćaja, da zaustave „jugo“ lozničkih registarskih oznaka u kome su se nalazili D.M. i D.R. Umesto da stanu na znak policije dodali su gas i magistralom se dali u beg prema Užicu.

Odmah zatim požeška patrola se dala poteru za beguncima, pritom javivši kolegama u Užicu da se obedgli „jugo“ približava ovom gradu.

– Na mokrom putu koji je zasipala kiša patrola je, ne želeći da ugrozi druge učesnike u saobraćaju, uspevala da prati vozilo koje je bežalo i kretalo se mnogo brže od dozvoljene brzine, – priča sagovornik „Blica“ iz policije.

Nešto ispred Užica begunce je sačekalo još nekoliko policijskih vozila. Taktički usporavali su „jugo“ presecajućim mu put sve do železničke stanice u Užicu, na izlazu iz grada prema Zlatiboru, gde su uspeli da uštopaju begunce i uhvate ih u klinč iz koga ovi nisu uspeli da se izvuku.

Ispostavilo se da je „Jugo“ kojim su bežali D.M. i D.R. ukraden prekjuče u Loznici. Tandem uhapšenih lopova, utvrdila je policija, istog dana ukrao je i isto takvo vozilo u Valjevu koje su uspeli da prodaju u reciklažni centar u Požegi i koje je pronađeno maltene pred sam ulazak u presu za reciklažu.

IZVOR BLIC ONLINE

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas