Fabrika tekstila u Malom Zvorniku primila na obuku za posao novih 40 radnika

Turska fabrika tekstila u Malom Zvorniku „Kajra“ doo, koja je otvorena uz podršku Republike Srbije i lokalne samouprave, uspešno radi već dve godine i trenutno zapošljava oko 180 radnika.

Nastojeći da dalje razvija posao, menadžment fabrike uveo je nedavno nove modernizovane proizvodne linije i primio na obuku novih 40 potencijalnih radnika, koji su bili na evidenciji nezaposlenih kod Nacionalne službe za zapošljavanje u Malom Zvorniku.

Kako bi utvrdili da li su radnici zadovoljni uslovima u fabrici, predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić i zamenik predsednika opštine, Milisav Despotović, obišli su nedavno pogon fabrike „Kajra“ doo i razgovarali sa zaposlenima i poslovodstvom.

Ugodno radno okruženje i prijatna atmosfera dominiraju u pogonu i uočljivi su od samog ulaza u prostor fabrike.

„Sada sam još zadovoljniji, kada sam se lično uverio da fabrika radi kako treba i da su zaposleni dobro“, prokomentarisao je Jevtić, nakon obilaska pogona i razgovora sa radnicima.

On je naveo da su plate u fabrici redovne i da se zaposleni ne žale na uslove rada, već da su veoma zadovoljni i da poslodavac poštuje ugovorene obaveze.

„Imali smo sreće. Investitor je korektan i voljan da razvija firmu. Posao za sada ide dobro. Izvoz proizvoda na tržište odvija se po planu i bez teškoća. Mogu da zaključim da je investicija države i loklane samouprave u uređenje i pokretanje pogona uspela. Mnogi nisu verovali da ćemo održati reč i ispuniti obećanje o pokretanju fabrike u Malom Zvorniku i zaposlenju radnika“, rekao je Jevtić i dodao da trenutno u fabrici radi 180 ljudi, da predstoje nova zapošljavanja i da je u tom cilju nedavno na obuku primljeno novih 40 potencijalnih radnika sa evidencije nezaposlenih.

O ozbiljnosti investora i njegovim namerama govore i najnovija značajna ulaganja u modernizaciju proizvodnje, koja je izvršio nedavno, iako fabrika još uvek ne radi u punom kapacitetu.

U poslednjih nekoliko meseci izvršena je rekonstrukcija gotovo čitavog proizvodnog prostora, nakon čega je ovaj deo fabrike znatno funkcionalniji i prilagođen novim potrebama rada.

Takođe, nabavljene su nove, digitalizovane mašine za šivenje, obradu i sečenje materijala, vredne više stotina hiljada evra.

Jevtić je naveo da fabrika u svom krugu planira da u skorije vreme otvori vrtić za decu zaposlenih i tako omogući roditeljima bezbrižniji boravak na poslu, budući da će u pauzama rada i u slučaju potrebe moći da u toku radnog dana budu sa svojom decom.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas