EKSKLUZIVNO Pogledajte kako će izgledati plaža u Malom Zvorniku (foto)

Zaključenjem ugovora o javnoj nabavci za izradu projekta i izvođenje radova na uređenju plaže u mesnoj zajednici Centar u Malom Zvorniku, lokalna samouprava počela je aktivnosti s ciljem rešavanja dugogodišnjeg problema nedostatka uređenog prostora pored reke Drine u centru Malog Zvornika.

Započete procedure obuhvataju pripremu idejnog rešenja, izradu projektno – tehničke dokumentacije i na kraju izvođenje radova na terenu.

Idejno rešenje je spremno i njega je izabrani projektant nedavno predstavio opštinskom rukovodstvu.
Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite odmah informisani.

Prema rečima predsednika opštine Mali Zvornik, Zorana Jevtića, prezentovani idejni projekat ocenjen je kao veoma dobar i projektant je dobio zeleno svetlo da nastavi sa radom i započne pripremu projektno – tehničke dokumentacije, u kojoj će biti detaljno isplanirano uređenje dela priobalja u dužini od 400 metara.

U pitanju je prostor u neposrednoj blizini šetališta pored reke Drine, na deonici koja se tradicionalno koristi za takmičenje ribolovaca na manifestaciji „Skobaljijada“.

U prvoj fazi izvođenja radova predviđeno je sređivanje 200 metara priobalja za potrebe uređenja plaže.

Prostor će imati odgovarajući prilaz, mesto za boravak kupača i neohodni mobilijar, tuševe, ležaljke, suncobrane i slično.

Deo priobalja predviđen za gradsku plažu Malozvorničani već koriste za kupanje, sunčanje, ribolov i odmor pored reke.

Planskim uređenjem, navedeni prostor, osim savremenog i bezbednijeg kupališta, predviđeno je da dobije i odgovarajuće uslove za ostale letnje sportsko – rekreativne sadržaje.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas