Dvoje odbornika URS-a prešlo u redove naprednjaka

Predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Malom Zvorniku Zoran Jevtić izjavio je danas da je u odborničku grupu te stranke u lokalnoj skupštini, prešlo dvoje odbornika Ujedinjenih regiona Srbije (URS).

“Reč je o lekaru stomatologu Milanu Lukiću i pravniku Ratku Vidoviću, sa kojima naša odbornička grupa sada ima pet odbornika i priliku da kao najozbiljnija opoziciona stranka, utičemo na donošenje odluka u lokalnom parlamentu”, rekao je Jevtić na konferenciji za novinare SNS-a u Malom Zvorniku.

U Skupštini opštine Mali Zvornik, URS će sada predstavljati samo jedna odbornica Dušica Vidaković, koja je i čelnica opštinskog odbora te stranke. SNS je do 27. novembra prošle godine bio u vlasti u Malom Zvorniku, kada je Socijalistička partija Srbije (SPS), kako većinski partner odlučila da raskinu koaliciju i vršenje vlasti nastavila sa Srpskom radikalnom strankom (SRS).

Na sednici Skupštine opštine uspostavljena je tada nova vladajuća koalicija sa 16 od 29 odbornika, a pored SPS-a i SRS-a čine je Jedinstvena Srbija (JS) i Grupa građana „Za Mali Zvornik – Živorad Jokić“. Pored naprednjaka, u opoziciju su i URS, DS i DSS.

Prema koalicionom dogovoru, socijalisti su pored dotadašnjeg predsednika opštine Miodraga Lazića, dobili mesto zamenika predsednika opštine (Bogdan Dukić), umesto naprednjaka Zorana Jevtića. JS je zadržao mesto predsednika lokalnog parlamenta (Radovan Tadić), a Grupa građana zamenika predsednika (Jovan Lazić), dok su radikalima pripala dva mesta u opštinskom veću.

Dalibor Krstić

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas