Opštinu Ljubovija danas je posetio ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović. Ministra su dočekali predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović.
Ministar Martinović najavio je, prilikom obilaska Predškolske ustanove „Poletarac“, mogućnost da MDULS naredne godine opredeli budžetska sredstva za treću fazu rekonstrukcije vrtića, koja bi podrazumevala izgradnju još četiri prostorije za boravak dece. Prema rečima ministra, proširivanjem smeštajnih kapaciteta obezbedili bi se uslovi za upis još oko stotinu mališana u vrtić, čime bi problem neupisane dece u Ljuboviji bio rešen.
Osvrnuvši se na nedavno održanu zajedničku sednicu vlada Republike Srbije i Republike Srpske, Martinović je naveo da je sa predsednikom Milanom Jovanovićem i načelnikom Željkom Marjanovićem razgovarao i o mogućnostima za uspostavljanje saradnje između opština iz ovog dela Srbije i susednih opština sa druge strane Drine, u okviru već postojeće saradnje MDULS-a i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. Na sastanku je bilo reči i o tome da Vlada Srbije i lokalna samouprava zajedničkim snagama pronađu jednog velikog investitora, koji bi u Ljuboviji zaposlio od 50 do 100 ljudi, prevashodno žena.
Martinović je naglasio da je država Srbija uložila i nastaviće da ulaže značajna sredstva u razvoj Ljubovije, te istakao da je ova relativno mala, ali veoma lepa opština na Drini počela da koristi svoje turističke potencijale, te da tek dolazi vreme kada će građani Srbije, ali i regiona, upoznati sve lepote Ljubovije i ovog kraja.
Predsednik Jovanović kaže da je na današnjem sastanku dogovorena dinamika za naredni period kojom će se rešavati postavljeni zadaci i ističe da je prioritet obezbediti sredstva za treću fazu rekonstrukcije vrtića. I pored izgradnje još jedne prostorije za boravak dece, kao i rekonstrukcijom koja je završena ove godine, i dalje postoji potreba za proširenjem kapaciteta. Jovanović dodaje da je sastanak protekao u potpunom razumevanju ministra za sve probleme sa kojima se opština Ljubovija suočava i naznačio da je malim sredinama veoma bitna podrška države, predsednika i Vlade, što se i ogleda kroz posete ministara.
Ministar je danas obišao i salu bioskopa koja se nalazi u okviru Biblioteke „Milovan Glišić“, a u čiju je rekonstrukciju, na radost svih meštana, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uložilo 13 miliona dinara. Martinović je obišao i skupštinsku salu, gde je u toku realizacija projekta eParlament, u okviru kog je MDULS opredelilo sredstva za nabavku opreme za uvođenje elektronskog sistema za vođenje sednica i glasanje, a posetio je i malo privatno preduzeće „Elmag“, koje se bavi preradom šljive. Za kraj posete Ljuboviji, ministar je obišao i Račićevu crkvu na planini Bobija.
Ministar Martinović donirao je Opštinskoj upravi 20 laptop računara za podsticaj razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

foto ljubovija info

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas