Drina odnela još jedan život

Drina je, u subotu po podne, na Žićinoj plaži, kod Banje Koviljače, uzela život C. S. (41) iz tog mesta. Nesretni kupač se utopio verovatno tako što je, na hirovitoj rieci izgubio snagu, jer mu je skočio pritisak, a nije bilo nikoga blizu da mu priskoči u pomoć.

Česta pojava na Drini je, naročito kod mladih, da zbijaju šale, tražeći pomoć, kad ne treba, pa onda u zaista dramatičnim trenucima i oni koji su spremni da pruže pomoć ne znaju dali je u pitanju pravi vapaj! Na drinskim plažama, osim na onoj kod „Sunčane reke“, nema ni spasilaca, ni ekipa hitne pomoći, mada se, na obali Drine, rashlađuje na hiljade stanovnika tog diela Srbije.

– Nova tragedija je opomena kupačima, bez obzira na iskustva, da u rieku, posebno ovaku kakva je Drina, ne ulaze, ako nisu potpuno spremni – kažu upućeni u drinske (ne)prilike.

Opreznost je veoma važna, jer je rijeka puna kojekakvih opasnih predmeta, kopova teške mehanizacije, iza kojih je sasvim druga rijeka od one za koju je neki smatraju. Za Drinu danas ne može niko da kaže da je „zna kao svoj džep“.

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas