Dragutin Pajić medicinski fenomen

Dragutin Pajić (44) iz Jadranske Lešnice kod Loznice medicinski je fenomen, jer su mu svi vitalni unutrašnji organi na suprotnoj strani, kao u ogledalu.

Dragutinu Pajiću srce je na desnoj strani, i ne samo srce, već i svi ostali vitalni organi su mu na suprotnoj strani od uobičajene. Ali svi funkcionišu normalno i, kako kaže, nikada nije imao zdravstvenih problema.

U Pajićevoj porodici do sada nije zabeležen slučaj “situs inversus”, kako se ova pojava stručno naziva, a lekari su mu to otkrili na sistematskom pregledu kada je imao dve i po godine, tada konstatujući da je srčani bolesnik, ali su, kako se ispostavilo, pogrešili.

“Uglavnom se zbune kada ne mogu da mi ‘nađu’ srce, a kada rade EKG, moraju drugačije da podese aparat da bi mogli da obave pregled”, priča Dragutin.

Pajiću, koji je sada fudbalski trener, lekari su u 16. godini zabranili da igra fudbal, ali je on posle specijalističkih pregleda dobio odobrenje da se bavi tim sportom koji je aktivno igrao 17 godina.

Lekari mu nikada nisu objasnili zašto su mu organi tako postavljeni i da li znaju nekoga sa istim slučajem, međutim Pajiću se nedavno javio jedan sedamdesetdevetogodišnjak iz Oplenca, kojem su unutrašnji organi isto tako postavljeni i koji normalno živi.

Pošto su se novinari zainteresovali za njegov slučaj, njih dvojica će se uskoro i videti, a Pajić očekuje da će mu se javiti još neko sa tom retkom pojavom, kako bi razmenili iskustva.

Njegova želja je da poseti neki naučni institut u inostranstvu gde bi mu stručnjaci otkrili tajnu pojave inverzije organa.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas