Dovoljno razloga da lokalna samouprava još više pomogne

Pre dve decenije loznički fudbal ostvario je najveći uspeh, plasman u Prvu ligu. Jedan od stubova te ekipe bio je Duško Obadović. Posle uspešne igračke karijere, prihvatio se nimalo lakog trenerskog posla i ove jeseni uspeo da sa svojim momcima osvoji titulu jesenjeg prvaka u Srpskoj ligi. Pre dve godine, kad se prihvatio rada sa prvim timom, zadatak je bio da se prvo iz Zone pređe u viši rang, a onda da se stvori jak kolektiv i da se napadne i Prva liga. Ako je suditi po dosadašnjem toku, sve su šanse da će Obadović i Loznica na proleće se radovati ulasku u Prvu ligu.
– Imali smo izvanrednu prolećnu sezonu, jer smo samo za korak bili iza Mačve. Tad je bila već oformljena dobra selekcija i trebalo je samo letos malo je pojačati. Uspeli smo to u potpunosti, jer smo u tri linije doveli prava pojačanja: Savića, Jankovića i Trebovca. Zabeležili smo 12 pobeda, dva remija i doživeli samo poraz u Lajkovcu. Dobro smo se pripremili, igrali smo kvalitetno, imali fizionomiju igre i potrebno iskustvo, tako da uspeh nije mogao izostati – kaže Obadović.

bio-medica-baner-600x80
Ističe da su veliki doprinos uspehu dali i dva mlada momka, Nikolić I Katanić, koji su bili u bonusu. Osta}e zabeleženo da je golman Dalibor Divac u polusezoni primio samo dva gola, a još vredniji podatak je činjenica da tokom cele ove godine nije ni jednom savladan na Lagatoru. To govori o njegovim kvalitetima, ali i o izvanrednim igračima koji su ispred njega. Fudbaleri su na zasluženom odmoru, ali Obadović već uveliko planira šta na proleće.
mandarina-2013-loznica-baner– Imali smo ove godine izuzetno dobru saradnju po svim linijama u klubu. Radili smo kao tim, s tim što su ljuid u Upravi u ovim teškim vremenima, uložili maksimalne napore da nam obezbede neophodne uslove. Svi su saglasni da Loznica može i treba još više, pa se nadam da će ovako dobra atmosfera biti dovoljan razlog da i lokalna samouprava iznađe načina da nam još više pomogne. Treba istaći da smo ovu godinu izgurali sa budžetom koji je bio još iz Zone. Što se tiče igračkog sastava,nisu nam neophodna preka pojačanja, ali ćemo sigurno dovesti dva – tri kvalitetna igrača, koja treba da se polako uhodaju za neke naredne obaveze koje nas očekuju. Ostvarili smo devet bodova razlike, ali još ništa nije sigurno. Mislim da će se posle petog kola i našeg duela protiv Železničara u Loznici puno toga znati više. Ubeđen sam da ćemo u junu slaviti ulazak u Prvu ligu – kaže na kraju razgovora Duško Obadović.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas