– DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – LIČNOST LOZNICE ZA PONOS 2023.

Etno Selo “Sunčana Reka” i ove godine će proglasiti laureata nagrade DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – “Ličnost Loznice za ponos”, koja je ustanovljena pre pet godine u ovom duhovnom, kulturnom, turističkom i ugostiteljskom kompleksu u Banji Koviljači izmedju Drine i Gučeva.
Prvi dobitnik tog laskavog priznanja bio je akademik profesor dr Svetislav Sveta Bozić, čuveni srpski kompozitor potom maratonac Aleksandar Kikanović, profesorica Slobodanka Boba Milanović, bokserski sampion Milan Aćimović, a prošlogodišnji dobitnik je ugledna novinarka Zorica Višnjić kojoj je nagrada dodeljena posthumno.
Pošto je u uvodjenju tog priznanja, uz supruga Zorana i svoju porodicu, glavnu ulogu imala profesorka Dobrinka Biba Mirković, koja je preminula pre četiri godine, u etno selu “Sunčana Reka” odlučeno je da nagrada trajno nosi naziv DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – LIČNOST LOZNICE ZA PONOS.
Nagrada se sastoji od povelje i novčanog dela od 1000 eura. Predloge je moguće slati svakog dana poštom na elektronsku adresu suncanareka11@gmail.com ili lično sve do 27. septembra.
Proglašenje dobitnika biće 29. septembra na prigodnoj svečanosti u etno selu “Sunčana Reka” sa početkom u 18h. Pravo da predlažu imaju pojedinci, organizacije, grupe, društva i institucije.
Za ovo priznanje dolaze u obzir Lozničani koji žive u rodnom kraju, ali i zemlji i rasejanju koji su ostvarili velike domete u oblasti javnog i društvenog života, umetnosti, nauke, kulture, sporta, duhovnosti i privrede, čime su ustanovili veliki trag i dali doprinos svojoj zemlji i rodu, a istovremeno na najbolji način promovisali Loznicu, Jadar, Vukov zavičaj.
Odluku o laureatu će doneti specijalni žiri etno sela “Sunčana Reka ” dan pred proglašenje dobitnika.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas