Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas večeras je u Loznici posle sednice Okružnog odbora te stranke, rekao da nije siguran da li će rekonstrukcija vlade imati posledice na lokalnu vlast, ali da je siguran da zakon koji omogućuje da su odbornici vlasnici mandata ne treba da opstane do sledećih izbora.

Taj zakon je, rekao je Đilas, stvorio “pijacu“ , “kupovinu ljudi“ i ne treba da opstane do sledećih izbora.

Na primeru izbora u Zemunu i Despotovcu, Đilas je rekao da je na poslednjim lokalnim izborima Srpska napredna stranka u Zemunu osvojila 51 odsto glasova i dobila vlast, dok je DS u Despotovcu imala isti procenat, ali je zbog prelaska četiri odbornika ostala bez vlasti u tom gradu.

– Velika je privilegija biti vlast, naročito na lokalnom nivou, jer to pruža mogućnost da se svakog dana uradi jedna stvar za dobrobit građana, ali ta privilegija ne sme biti zloupotrebljena – rekao je Đilas koji je i gradonačelnik Beograda.

On je izrazio zadovoljstvo što ga kao gradonačelnika ljudi na beogradskim ulicama sreću i zahvaljuju na svemu što je učinio, i dodao da su se članovi njegove stranke u Loznici okupili da bi stvorili bolje uslove za život njihovih sugrađana, dece, svojih prijatelja i komšija,
To je, kako je zaključio, upravo i svrha politike.

Sastanak Okružnog odbora DS u Loznici održan je iza zatvorenih vrata, a predsenik DS je rekao da sednica nije tajnog karaktera, već da članovi partije plaše da javno pričaju o unutrašnjim problemima stranke.

– Želim da oni govore šta misle, da mogu slobodno da kritikuju svoj Odbor, i zato pravimo ove sastanke bez novinara, a ne da bismo nešto sakrili – objasnio je on.

Sastanku su pored članova gradskog odbora Loznice i okolnih opština Krupnja, Malog Zvornika i Ljubovije, prisustvovali i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Borislav Stefanović, kao i predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu Aleksandar Šapić.

2 thoughts on “Đilas u Loznici

Оставите одговор

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas