Dijamantska plaketa Loznici za najbolji odziv davalaca krvi

Grad Loznica dobitnik je dijamantske plakete „Šampion solidarnosti“ beogradskog Instituta za transfuziju krvi Srbije. Kako se navodi u obrazloženju te ustanove Loznica je u protekloj godini imala najveći broj davalaca krvi u zimskoj i letnjoj kampanji, pri čemu se posebno ističe podatak da je u našem gradu, uprkos Kovid pandemiji bilo za 20 odsto više novih davalaca krvi među mladima.

Iskazujući zadovoljstvo u izjavi zahvalnosti prema svim davaocima krvi i Organizaciji Crvenog krsta u Loznici, gradonačelnik Vidoje Petrović kaže da je Loznica uvek u društvu humanih i da nije slučajno što su baš u Loznici, u poslednje dve godine, značajno unapređeni kapaciteti zdravstva, kako u Opštoj bolnici rekonstrukcijom četiri odeljenja i izgradnjom Hirurško ginekološkog bloka, tako i u Domu zdravlja.

Gradonačelnik smatra da je potrebno dalje podsticati davalaštvo krvi i sve vidove donorske pomoći za šta su, uz lokalnu samoupravu, zainteresovani u organizaciji Crvenog krsta, zatim loznički privrednici, javna preduzeća i ustanove. On je i ovom prilikom istakao zapažen odziv građana za imunizaciju i revakcinaciju, kao i odličnu organizaciju tog posla na svim punktovima Doma zdravlja u Loznici.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas