Demant BS Srbije – Nenad Borovčanin

Povodom navoda iz BK Loznica o vršenju pritiska da finalni meč Superlige Srbije između Loznice i Radničkog mora da se održi, saopštenjem se obratio Nenad Borovčanin predsednik BS Srbije koje prenosimo u celosti.

Poštujući preporuke i mere Vlade Republike Srbije, pre svega zbog zdravlja boksera, kao i gledalaca, obustavljena su sva takmičenja širom Srbije, samim tim i meča koji nije trebao da se održi u Loznici – kazao je predsednik BS Srbije Nenad Borovčanin

Takođe, kao bokser koji je ponikao u BK Loznica, imam potrebu da kažem svoj stav o stanju u svom rodnom gradu.

Bokserski klub “Loznica” nekada je imao vrhunsku školu boksa, samim tim je velika većina boksera prvog tima bila upravo iz Loznice. Publika je uživala gledajući i navijajući za Lozničane u ekipi Loznice, dok su pojačanja sa strane bila dobrodošla kao dopuna lozničkom timu.

Braća Popak, Aćimović, Kuzmanović, Radovanović, Djukić, Živković Žabin, Gogic, kasnije “mali Žabin, Radić, Stanko, Nikolić, Kovačevic, Popović, Simić i mnogi drugi, bili su perjanice tima u gradu gde su rođeni.

Velika mi je čast što sam ponikao u bokserskoj školi svoje rodne Loznice, gde mi je trener bio Dragan Vasiljević Durunga. Durunga i danas decu i mlade uči boksu i pomaže im da postanu dobri ljudi, ali to radi u BK “Rokica”, dok BK “Loznica” nema svojih takmičara u prvom timu.

Verujem da će BK “Loznica” napraviti saradnju sa jednim od najboljih trenera u ovom delu Evrope, iza kojeg su generacije vrhunskih boksera i ostvarenih ljudi, i koji danas uspešno vodi mlade selekcije Srbije, i to do najsjajnijih odličja Evrope. U Loznici postoji još jedan klub BK “Vukovi sa Drine” gde su treneri Durungini učenici Mile Damjanović i Aleksandar Nikolić, koji takođe stvaraju šamoione u mlađim uzrastima, a koji mogu biti prvotimci svog rodnog grada.
Grad Loznica i Gradonačelnik Vidoja Petrović, zatim Bokserski savez Srbije čiji sam predsednik, podržavamo razvoj boksa u Loznici, ali je žalosno sto se takvu podršku uprava kluba ne iskorosti da stvori lozničke boksere, kao ni da uključi Dragana Vasiljevića najboljeg stručnjaka na Balkanu u rad kluba, kao i ostale nekadašnje boksere kluba i iskrene ljubitelje boksa iz reda privrede – kaže u saopštenju Nenad Borovčanin

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas