Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

„ДА СЕ СЛОЖИМО, УМНОЖИМО И ОБОЖИМО“: Епископ Јустин подсетио на поруке Николаја Велимировића

Вladika Јустин, викарни епископ патријарха српског Порфирија, освештао је споменик недавно упокојеном епископу шабачком Лаврентију, који почива испред цркве у Манастиру Соко, који је посветио светом владики Николају Велимировићу.
Говорећи о светом владики Николају, кога слави ова богомоља, епикоп Јустин је рекао да је реч о таквој интелектуалној и духовној громади о којој не треба много да говоримо, „како не бисмо испали смешни, недостојни и недорасли, али оно што морамо јесте да му се неуморно и молимо и да са њим разговарамо кроз његова дела“.

– Само да испунимо или барем да се потрудимо да испунимо три речи које је Свети Николај изговорио – рекао је епископ Јустин. -А написао је и сабрао у 13 томова књига, са више од 10.500 страница, наш вредни и неуморни владика Лаврентије дела Николајева. На нама је да, из тог огромног духовног мајдана и богаства, издвојимо и испунимо само речи да се умножимо, обожимо и сложимо нико нам не би могао ништа.
Слава богомоље протекла је и у дивном певању песама владике Николаја, као и сећања на многе тренутке које су овдашњи свештеници, монаси и верници провели са једним од његових највећих следбеника, ако не и највећим од школских дана, владиком Лаврентијем.
Za InfoLo V.Mitrić

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas