– Ne uzimajte ovo našoj deci jer se u tom uzrastu, na ovim igralištima rađaju prijateljstva za čitav život. Tim rečima nepoznatim vandalima koji su u kraćem periodu oskrnavili više blokovskih igrališta u Loznici obratila se grupa roditelja i građana iz stambenih zgrada na Meraji. Među njima je bio i predstavnik Grada Loznice Dejan Stalović podsetivši da je lokalna samouprava u protekle tri godine izdvojila 32,8 miliona dinara za izgradnju devet sportskih terena za najmlađi uzrast Lozničana.

On kaže da je ta aktivnost u Loznici, Banji Koviljači i Lešnici imala odličan prijem što potvrđuje stalno prisusustvo dece uzrasta do 12 godina, kao i roditelja koji često, uz mlađu decu, borave na ovim terenima. Podsetio je da je nedavno završeno i igralište u stambenom kompleksu iza Vukovog trga i da se razmišlja o planiranju novih lokaliteta za takve sadržaje.
– Umesto da sada radimo na tim aktivnostima mi smo zbog neodgovornih postupaka nepoznatih počinilaca prinuđeni da saniramo i rekonstruišemo postojeća igrališta, ograde, kapije ili pokidane table koje su sada oštre i remete bezbednost dece. Apelujem na sve organe reda da se zaustavi takva praksa, kao i nadležne institucije, Policiju, Komunalnu miliciju, Tužilaštvo jer mi ćemo uvek biti na strani onih koji su budućnost grada, a to su sva naša deca. Stvorićemo uslove za bolju osvetljenost i video nadzor gde je thnički izvodljivo. Zbog toga što je Loznica po nama najlepši grad pojava
da neko neovlašćeno otima prostor za igru deci su neprimerene i nedopustive, jer najmlađi sugrađani zavređuju našu najveću pažnju, naglašava Stalović.
– U ime roditelja i građana apelu su se pridružile uglavnom majke dece, ali i njihove bake i deke, kao i slučajni prolaznici koji su potvrđivali prisustvo nezvanih posetilaca igrališta u kasnijim večernjim satima.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas