Preuzmite besplatno mobilnu aplikaciju InfoLo i budite obavešteni !

DA LI JE OVO NAJBOLJI DOKTOR U SRBIJI?

U nameri da Službu hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja, gde radi, napravi najboljom u Srbiji, dr Ivan Božinović iz Paraćina preko udruženja “Srpsko društvo za vanredne situacije”, čiji je osnivač, već skoro godinu dana prikuplja i prodaje plastični otpad.
Za te poslove organizovao je mrežu sugrađana i otvorio namenski račun na koji firma iz Jagodine, kojoj plastiku prodaje, uplaćuje sredstva. Ideja je zaživela pa je od 200.000 dinara, koliko je dosad uplaćeno, Božinović, inače specijalista urgentne medicine, za Hitnu kupio više aparata za merenje pritiska: otoskop, trake za glikemiju, posteljinu….

Mira-Zubar-ordinacija

– Svuda ima plastike u ogromnoj količini. Ljudi treba da se samo sagnu i uzmu je. Tako dolazimo do novca koji će biti iskorišćen za opšte dobro jer nema čoveka kome Hitna služba nije potrebna. Na ideju sam došao kad sam video da samo moje domaćinstvo nedeljno puni dva džaka plastike. Tako i svi drugi. Krenuo sam sa propagandom u svojoj ulici i u kraju, gde sad već svi sakupljaju plastične flaše, a preko udruženja mrežu smo proširili i na ostale delove grada i sela. Trenutno imamo 300 domaćinstava koja odvajaju plastiku, a cilj mi je da ih bude 3.000 i 30.000, da svaki Paraćinac sakuplja i da na kraju u namenskom fondu bude dovoljno para da potpuno opremimo našu službu – priča ovaj vizionar nepresušne energije.
IZVOR TELEGRAF FOTO TELEGRAF.RS

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas