Četiri trake od Šapca do Loznice: „210 miliona € kredita odbranićemo pred poslanicima“

Potpredsednica Vlade Srbije i Zorana Mihajlović najavila je danas u Šapcu skori početak izgradnje brze saobraćajnice od Šapca do Loznice.
Posle sastanka s načelnikom Mačvanskog upravnog okruga Vladanom Krasavcem ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je ocenila da će ta brza saobraćajnicu, koja će se finansirati iz kredita od 210 miliona evra, biti vrlo značajna za realizaciju investicija u ovom delu Srbije.

Navela je da je to projekat koji je u strateškom planu već nekoliko godina, a za koji je Ministarstvo finanijsija uredilo uslove zajedno s Ministarstvom finasija Azerbejdžana.
„Mi ćemo uzeti kredit od 210 miliona evra, taj kredit ćemo vrlo brzo odbraniti u parlamentu pred poslanicima i projekat kuda će ići sama brza saobraćajnica, odnosno autoput od Rume do Šapca, a od Šapca do Loznice brza saobraćajnica, ‘Putevi Srbije’ kao investitor dostaviće javnosti na uvid”, rekla je Mihajlovićeva.

Azerbejdžanska komanija Azvirt će zajedno sa srpskim komanijama izvoditi radove, a ministarka kaže da je plan da kada se uzme kredit i završe administrativni poslovi za nekoliko meseci, u avgustu ili septembru počnu radovi.

Najavila je da će prvo početi izgradnja mosta u Šapcu preko Save.

„Nadam se da ćemo u roku od dve i po godine i dobiti brzu saobraćajnicu”, rekla je Mihajlovićeva i naglasila da će ona prolaziti pored Majura, tako da će građani te mesne zajednice imati direktan prilaz brzoj saobraćajnici.

Pre sastanka u Mesnoj zajednici Majur, ministarka je obišla asfaltriranu Travničku ulicu i razgovarala s građanima Majura, koji su joj se požalili na probleme koje imaju u svojoj lokalnoj zajednici i na lokalnu vlast u Šapcu.

Novinarima je posle sastanka u MZ Majur rekla da su „Putevi Srbije“ asfaltirali dve ulice u Majuru i navela da je sramota što one nisu bile asfaltirane dve decenije.

Pokazala je fotografije kako su te ulice izgledale ranije bez asfalta i dodala da niko nije želeo da uradi taj posao.

„Uvek kad dolazim poslednjih godina u Šabac i u određene mesne zajednice, bude mi žao i teško da vidim da političari počinju da dele ljude po tome ko za koga glasa. To je pogrešno“, poručila je ministarka.

Naglasila je da Vlada Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić ne dele građane po tome za koga glasaju.

„Mi smo ovde da radimo za sve građane i građanke Srbije, mi smo tu da asfaltiramo, pomažemo, pravimo uslove da se normalno živi u svakom delu Srbije, bio to Šabac, Niš, Beograd, Loznica. To je poruka svima koji žele da se bave politikom da pre svega budu odgovorni”, rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da je već razgovarala s direktorom Kancelarije za javna ulaganja Markom Blagojevićem o projektno-tehničkoj dokumentacija za rekonstrukciju škole i izgradnju fiskulturne sale, za šta je država izdvojila 131 milion dinara.

Tu školu, podsetila je, pohađa 880 đaka koji danas rade fižičko vaspitanje u učinioci.

Navela je da nada da će u narednih deset dana biti odobrena nabavka i početi radovi, što je veoma važno za sve ljude koji žive u Majuru.

Izvor TANJUG

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas