Učitelju prestižna Svetosavska nagrada

Odlukom Ministarstva prosvete, Predrag Peđa Spasojević, profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Miloš Gajić“ u Amajiću, dobitnik je priznanja Svetosavske nagrade za posebne rezultate i doprinose razvoju obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.

Za ovu prestižnu nagradu predložila ga je direktorka škole Radmila Božić. Spasojević privodi kraju svoje doktorske studije didaktičko metodičkih nauka. Ovaj posvećeni učitelj objavio je 14 naučnih i stručnih radova. Napravio je stručni blog sa više od 230 članaka i oko milion pregleda. Uradio je model elektronskog učenja, zasnovan na besplatnim resursima interneta.

Ministarstvo prosvete i nauke svake godine dodeljuje Svetosavsku nagradu pojedincima i ustanovama za posebne rezultate i doprinose razvoju obrazovanja i vaspitanja u Srbiji. Spasojeviću će nagradu uručiti ministar prosvete Tomislav Jovanović u ponedeljak 27. januara u Vladi Srbije.

Novčani deo nagrade, iskoristeće za uplatu pregleda i odbrane doktorske disertacije, jer trenutno iz finansijskih razloga, nije u mogućnosti da to učini.

Dalibor Krstić

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas