Bend „Apollo“: Mladi rokeri o kojima će se tek pričati

Za rock and roll često kažu da je muzika koju današnja omladina ne sluša, i da su turbo folk, Ceca i Seka jedino što mladi vole.

Kada malo bolje pogledamo, u Loznici mladi ljudi i nemaju neki veliki izbor po pitanju mesta u koje mogu da izađu, pa je komercijala nešto što im se u većini slučajeva samo nameće.

Međutim, da svako ima pravo na izbor i da ne mora uvek da se prikloni većini, pokazuju petorica momaka koje je okupila ljubav prema muzici. A da je rock and roll i dalje živ govori činjenica da je većina pesama koje oni sviraju i pevaju i po nekoliko decenija starija od njih.

Aleksandar – solo gitara, Bane – bubnjevi, Željko – vokal, Mikica – bas gitara i Todor – ritam gitara, čine sastav benda “Apollo“, a ako do sada niste čuli za njih, u budućnosti i te kako hoćete, s obzirom da najstariji član ima tek 19 godina, a najmlađi samo 14.

„Apollo“ je osnovan u avgustu 2012. godine, na Aleksandrovu ideju koji je već uveliko svirao gitaru pre toga. Ubrzo je okupio još tri svoja drugara sa istim interesovanjima, a prvi nastup dogodio se samo nekoliko meseci nakon osnivanja. S obzirom da su svi iz Lešnice, svoje „vatreno krštenje“ imali su na tradicionalnom rok koncertu „Kondori sa prijateljima“ koji se u tom mestu održava nekoliko godina unazad u julu mesecu. Bendu je nakon tog nastupa falio bubnjar, pa im se naknadno pridružio i Bane. Svoj prvi veći nastup u punom sastavu imali su na moto skupu MK „Gonzales“ u Lešnici.

Na pitanje zbog čega su se odlučili da sviraju baš rok, momci iz Apolla odgovaraju “da su ključnu ulogu imali zvuk, tekstovi i pesme koje su godinama neprevaziđene”, i dodaju “da je rock and roll ono u čemu oni uživaju i u čemu su se istinski pronašli”.

S obzirom da su veoma mladi i da ih muzika može navesti da zanemare obaveze oko škole, svirke uvežbaju vikendom, a za ono čime se bave imaju punu podršku roditelja i prijatelja. Momci priznaju i “da im je bend doneo na popularnosti među društvom, kao i da se ispostavilo kao tačno da devojke stvarno vole muzičare”.

Do sada su imali veliki broj koncerata, među kojima su Youth fest u Loznici, Dan mladih u Banji Koviljači, humanitarni koncert u Domu kulture u Lešnici za Lazara Petkovića…

“Osvajači”, “Yu grupa”, “Riblja Čorba”, “Smak”, jesu samo neki od bendova čije melodije sviraju i pevaju, a uskoro će po prvi put svirati i svoje kompozicije.

“Trenutno radimo na svoje prve tri pesme, a plan nam je da se prijavimo na čuvenu Zaječarsku gitarijadu ove godine i tako se probijemo svojim autorskim radom”, kažu momci iz “Apolla”.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas