Baka Dana napravila najlepši krstovdanski kolač (video)

 

Takmičenje u pripremi najlepšeg krstovdanskog slavskog kolača po prvi put je organizovano sinoć u Etno-selu „Sunčana reka“.

Žiri od pet članova imao je veliku muku da od četrdesetak slavskih kolača izabere tri najlepša. Oni su morali oceniti kvalitet njegove izrade, uz korišćenje tradicionalnih metoda i recepata. Za pobednicu proglasili su Danicu Čolaković (82) iz Gornje Koviljače kojoj je pripala nagrada od dve stotine evra.

Baka Dani nagradu je uručila Ružica Starčević, vlasnica „Sunčane reke“, koja je izrazila zadovoljstvo zbog velikog odziva najavivši da će ova manifestacija ući u kalendar redovnih događaja koji se organizuje tokom godine u ovom kompleksu na obali Drine.

Pobednica koja je rekla da je za pripremu svog slavskog kolača utrošila oko tri sata istakla je da nije očekivala da će ona pobediti.

– Sama sam sve spremila i koristila samo osnovne sastojke, brašno, šećer, so i ulje. Eto, samo pečenje trajalo je oko sat vremena uz nadzor da ne pregori ili ostane nepečen. Još najmanje toliko je proteklo u mešenju i čekanju da nadođe testo, a posle i za ukrašavanje tradicionalnim simbolima. – kazala je baka Dana.

Drugu nagradu je dobila Vera Trlanović a treću Dara Jovanović Popović.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas