Antić sa čelnicima Rio Tinta i Friporta o projektima u Srbji

Istraživanja litijuma kod Loznice ulazi u završnu fazu i uskoro će biti poznati rezultati i potencijalni kapaciteti nalazišta, istakli su predstavnici kompanije Rio Tinto u Denveru, u razgovoru sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem.
Antić je nastavio višednevnu posetu SAD-u, sastankom u Denveru sa rukovodstvom kompanije Rio Tinto, koja već nekoliko godina vrši intenzivna istraživanja litijuma u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo energetike i rudarstva.
Ministar je u razgovorima sa rukovodstvom Rio Tinta ponovio spremnost Vlade Srbije na partnerski odnos zasnovan na, kako je rekao, balansu interesa obe strane.
Antić će se danas u Feniksu u Arizoni, glavnom sedištu američke rudarske kompanije Friport, sastati sa rukovodstvom te kompanije, sa kojima će razmotriti dosadašnje rezultate istraživanja bakra u Srbiji, kao i mogućnosti proširenja saradnje, posebno sa fabrikom u Boru.
Antić je ranije danas posetio i rudnik „Henderson“ kompanije Friport, nedaleko od Denvera, gde su mu prikazana celokupna tehnička rešenja eksploatacije rude, čije se korišćenje planira i za njihov rudnik bakra Čukari Peku, u blizini Bora.
Antić i ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković su se, sa čelnim ljudima rudnika, spustili do dubine od 1.600 metara gde je demonstriran kompletan proizvodni proces.
IZVOR TANJUG

design-960x250

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas