Loznička porodica Petrović ovih je dana imala nesvakidašnjeg gosta. Kod njih je na letovanju boravila Sara Martin, iz Liz Samita, predgrađa Kanzas Sitija u državi Misuri (SAD). Došla je kod Jovane (23), studentkinje treće godine engleskog jezika, i njene sestre Jelene (18), maturantkinje lozničke gimnazije koju je u Americi ugostila prošle godine.

Sara je u Srbiji bila prvi put i u Vukovom zavičaju provela je dvadesetak dana. Posetila je Tršić, Gučevo, Banju Koviljaču, Dobri Potok, Krupanj, Budimliju, Drinu, ali i Višegrad i Novi Sad, a skoknula je i do Hrvatske, kod rodbine Jovanine i Jelenine majke. Mlada Amerikanka otišla je prepuna utisaka i popriličnog iznenađenja životom i ponašanjem Srba, za koje kaže da su tako „cool“.

– Dosta toga sam videla ovih dana i najviše mi se dopada Tršić, priroda je zapanjujuće lepa, a ljudi su divni, svi su tako gostoprimljivi, prijatni i ljubazni. Sviđa mi se što ste u Loznici sačuvali dosta starih zgrada – priča ova devojka.

Dopala joj se rakija

– Probala sam rakiju i zaista je drugačija od onoga što sam dosad probala, shvatam zašto je tako popularna ovde. Mi tamo nemamo sokova osim od pomorandže i jabuke, a za ostale se moramo baš potruditi da ih pronađemo. Oduševljena sam svim sokovima, a naročito sokom od koprive za koji nisam uopšte znala da ga je moguće napraviti – rekla je Sara.

OPŠIRNIJE na Vesti online

Оставите одговор

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas