Aco Lukas otkazao koncert u Hrvatskoj

PWL LOZNICAPopularni pevač izdao je saopštenje povodom reakcije dela hrvatske javnosti i medija.

Moje saopštenje povodom, za mene, krajnje razočaravajuće reakcije dela hrvatske javnosti u medijima i raznoraznim portalima gde sam vrlo ružno, ničim izazvano nazivan pogrdnim imenima, proglašen za četnika, a sve to začinjeno i pretnjama, ukoliko bi došao na koncert, sa žaljenjem moraću da objavim sledeće – otkazujem moj koncert na Rujan festu 24. septembra.
O daljim koracima u vezi s koncertima u Hrvatskoj ću razmisliti. Da se razumemo, ovim potezom ću razočarati hiljade i hiljade fanova u toj državi, ali tamo gde generalno nisam dobrošao naravno da neću ni ići. Ne iz straha, nego iz principa. Ipak, tamo gde su toliko protiv mog dolaska i još kad u medijima dobiju takvu podršku među običnim svetom i pritom me bezočno klevetaju, nazivajući me četnikom ili ne znam kako, ne vidim ni jedan razlog da se tamo nađem.

DIONISŽao mi je što je tako, isključivo i samo zbog publike koja me zaista voli i pre svega razume. Za razliku od mnogih, ja sam u svakom delu stare Jugoslavije uvek s ponosom Srbin i nisam menjao po potrebi mesto rođenja, opredeljenje, nacionalnost ili veru. Imam svoj stav u vezi sa svim ružnim događajima koji su nas sve snašli od 1990. pa naovamo, ali ga javno ne iskazujem, jer sam pevač. Sigurno da vam se moje mišljenje ne bi dopalo jer je dijametralno suprotno do vašeg, što nije čudno jer sam Srbin i sa ponosom volim svoju zemlju, kao i vi vašu. Isto tako se nikada, opet za razliku od mnogih, nisam ulagivao i pričao ono što bi voleli da čuju i time pokušao da ih pridobijem. Mrzim licemerje! Ljude sam upravo fascinirao svojim uvek istim stavom, a najviše pesmom i zabavom, zato su moji nastupi u Hrvatskoj najposećeniji. Budite sigurni da bi tako bilo i na Rujan ( septembar ) festu. Takođe ne spadam u grupu umetnika koji vode dvostruki život: u Hrvatskoj pljuju sve srpsko, a u Srbiji sve Hrvatsko. Očigledno je da ovi drugi više vole one koji kada iz Srbije dođu da pevaju u Hrvatsku, kažu da pevaju na svom maternjem hrvatskom, a kada se vrate u Srbiju, prave viceve i sprdaju se na vaš račun. Ja nisam takav! Ja pričam i pevam isključivo na srpskom gde god da sam, ali isto tako poštujem sve druge narode i nacionalnosti koje me slušaju, ali sam uvek Srbin. Četnik nisam, a ni partizan, a ni ustaša. I eto moje omiljene reči jer moli me k*rac za sve njih zajedno! Ja širim ljubav pesmom. To sam isto rekao kada su me u Srbiji napali zbog hrvatskog dresa i opet bih to uradio. I dalje ću, kada ne igra Srbija, navijaću za Hrvatsku, ne da bih se nekom dodvorio ,kao što mnogi rade, nego jednostavno zato što imam puno poznanika i prijatelja među hrvatskim fudbalerima i montevideobivšim i sadašnjim i oni će mi uvek biti bliži od nekog Ronalda. Takođe građani Hrvatske su uvek dobrodošli u Srbiju na sve srpske vašare. Ljudi dobre volje iz Hrvatske i oni koji vole dobar provod, ako vam ne daju ” vašar u Hrvatskoj ” slobodno nastavite kao i do sada, da posećujete vašare u Srbiji. Ovde ste dobrodošli. Kao što znate najbrojniji gosti na tim manifestacijama su upravo Hrvati. A da ne spominjem beogradske noćne klubove i splavove. Takođe ću uvek rado doći i na svakodnevne nastupe pevača iz Hrvatske u Beogradu, pod uslovom da mi se dopada muzika koju isti izvodi. Dakle, da ne širim temu u nedogled, sa žaljenjem obaveštavam svoje fanove da otkazujem nastup na Rujan festu i mislim da će sada svakako građani Zaprešica, poznate kulturne prestonice Evrope, biti zadovoljni, kao i svi koji su tako glasno podržali uz mnoštvo uvreda koje nisam ničim zaslužio. Vi hejteri, nikada niste spadali u moje želje. Jedini je problem što ste u ogromnoj manjini u odnosu na one koji me vole. Sada vi objasnite svima njima zašto 24. septembra neće videti koncert za koji se mesecima spremaju. Pozdrav Aleksandar Vuksanović, Aca Lukas.

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas