5 stvari koje koje možete učiniti da okolina vaše kuće bude sigurnije, praktičnije i lepše okruženje

Kuća je mesto gde provodimo značajnu količinu vremena i od nje treba da očekujemo da dok u njoj boravimo imamo osećaj sigurnosti i užitka. Ona treba da nam bude odmor od svakodnevnice i mesto gde možemo da se povučemo kada nam treba samoća i mir. 

Da biste postigli ovakav ambijent, potrebno je nekoliko jednostavnih promena. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti pet načina kako da unapredite okolinu vaše kuće, čineći je bezbednijom, lakšom za upotrebu i estetski privlačnijom.

#1 Izgradite funkcionalnu ogradu 

Jedan od najefikasnijih načina da obezbedite sigurnost svog doma je da izgradite ogradni sistem koji će ga okruživati. Ograde ne samo da obezbeđuju privatnost, već i sprečavaju ulazak neželjenih posetilaca u vašu imovinu. Ne dozvolite da bilo ko i bilo kada može da pristupi vašoj kući.

Izabrati adekvatne ograde i kapije za dvorište je ključan faktor u postizanju bezbednosti u vašoj kući. Metalne kapije su bolje od drvenih jer ih je teže preskočiti. Proverite sve šarke, šrafove i brave kako biste se uverili da je kapija optimalno postavljena. Ukoliko je moguće, instalirajte dve različite brave na njoj. 

Sa estetske strane, drvene kapije daju rustičan izgled vašoj okućnici, dok metalne čine da ona izgleda moćno i uzdignuto. U oba slučaja postoji mnogo različitih izbora i zasigurno ćete naći savršenu ogradu za vaš dom.

#2 Uvedite dvorišnu rasvetu

Dobra osvetljenost i vidljivost jedna je od klučnih stvari kada je sigurnost doma u pitanju. Instaliranjem rasvete u okolini vaše kuće, obezbeđujete maksimalnu preglednost prostora i dajete sebi vremena ukoliko dođe do nepredviđene i nepoželjne situacije.

Pored sigurnosnih razloga, ova inovacija ima i estetske benefite. Ukoliko osvetlite stazu vašeg dvorišta to naglašava njegove adute. Možete sa obe strane staze celom njenom dužinom poređati ukrasno kamenje i tako je dodatno ulepšati. Na ovaj način znatno ćete ulepšati svoje dvorište

Svetla sa senzorima za pokret su u zadnjim godinama dobila na popularnosti i to sa razlogom. Njih možete postaviti svuda ili samo na određena mesta, ali je preporuka svakako da ona budu iznad ulaznih vrata, na ulazu na kapiju i negde u dvorištu. Ovo će obezbediti i sigurnost i vama olakšati da noću bez napora i brige obavljate sve aktivnosti. 

#3 Napravite kreativnu baštu

Pored svetala na senzor koja će vašoj bašti obezbediti sigurnost, uložite truda i u to da ona reprezentativno izgleda. Ubacite neki detalj koji će je učiniti originalnom. Daćemo vam nekoliko predloga da to ostvarite:

  • Viseće biljke – ovo je lak način da ulepšate vaše dvorište i lak je za održavanje
  • Nameštaj u bašti – na taj način omogućavate sebi komfor, ne samo u kući, već i u prirodnom okruženju. Ovo je odličan način da ugostite posetioce i pružite im opuštajući boravak u vašem domaćinstvu.
  • Napravite mesto za roštilj – kada je lepo vreme ovo vam daje mogućnost da uživate sa porodicom i prijateljima uz zajednički ručak koji ćete sami napraviti. Prvomajski uranak, rođendani i druge proslave sada se mogu održati u vašem dvorištu.
  • Dodajte vašoj bašti ljuljašku – ako želite da se odmorite uz omiljenu knjigu i ne razmišljate o svakodnevnim stresovima, ovo je idealna ideja za vas.

#4 Postavite video nadzor

Ugradnja bezbednosnih kamera je jednostavan i efikasan način da povećate sigurnost oko vaše kuće. Kamere mogu pratiti i snimati pokrete u realnom vremenu, a neke vrste čak mogu uputiti upozorenje na vaš mobilni telefon u slučaju nepravilnosti.

U slučaju da se dogodi nepredviđena situacija kada vi niste kod kuće, možete vratiti snimak i videti šta se tačno desilo.

Ne bi bilo loše da kamere imate na najmanje dva mesta; jednu koja gleda na ulazna vrata i jednu koja gleda na ulaz u dvorište na kapiji. 

#5 Uložite u kvalitetna vrata i interfon

Ovo je jedan od osnovnih načina da osigurate bezbednost vašeg doma. Jaka vrata će otežati potencijalnim uljezima ulazak u vašu kuću. Većina će verovatno nakon prvog bezuspešnog pokušaja ulaska u kuću i odustati. Ugradite vrata koja imaju više od jedne brave i obezbedite sebi miran boravaku svom domu.

Interfon na kapiji vam omogućava komunikaciju sa osobom koja želi da uđe na vaš posed i u kombinaciji sa kamerom na kapiji obezbeđuje maksimalnu sigurnost. 

Napredne promene u okruženju vaše kuće moguće su uz nekoliko jednostavnih koraka. Od izgradnje sigurnog ogradnog sistema do postavljanja bezbednosnih kamera, sve ove mere će vam omogućiti da unapredite bezbednost, funkcionalnost i estetiku okućnice vašeg doma.

Neka vaša kuća bude sinonim za sigurnost i zabavu svima koji je posete! 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas