Šta ljudi u srećnim brakovima rade pa im je brak tako dobar? Razlike su, zapravo, veoma male. Da bi brak bio dobar, nije potrebno previše truda. Potrebne su samo male promene u ponašanju i stavu.

1) RAZUMITE POTREBE PARTNERA

3034-Parovi-se-najvise-svadjaju-zbog-novca-posla-i-seksa-

Glavni razlog za pucanje brakova nisu konflikti, problemi u komunikaciji, niti seksualano nepoklapanje. U pitanju je frustracija – svakodnevni zamor od jaza koji postoji između onoga što očekujete i načina na koji se vaš partner ponaša. Kako biste prevazišli ovaj problem, recite jedno drugom šta očekujete. Možda želite više posvećenosti sa njegove strane, a on opuštenije zajedničko vreme. I vodite razgovor na ovu temu jednom godišnje pošto nove životne situacije mogu da stvore nova očekivanja kod oboje.

 

2) POKAŽITE MU SVOJU LJUBAV

sedam-najboljih-vrsta-poljubaca-1373999071-7864Muževi čije supruge pokazuju svoju ljubav – kroz reči i razne druge gestove kojima pokazuju poštovanje i privrženost – uglavnom sebe opisuju kao srećno oženjene. Muškarcima je potrebno više potvrda nego ženama.Žene konstantno dobijaju komplimente od prijatelja i stranaca na račun izgleda ili nečeg drugog, dok muškarci retko kad dobiju priznanje ovog tipa. Zato muškarci očekuju da ovakvu pažnju dobiju od svojih žena.

 

3) ODVOJITE NAJMANJE 10 MINUTA DNEVNO ZA RAZGOVOR

sreca-srecni-zaljubljeni-muskarac-zena-veza-dvoje-par-shutterstock-1365752048-295511Preporučljivo je da jednom nedeljno izađete sami kako biste se ponovo povezali, ali ponekad je sve što vam je potrebno samo nekoliko minuta. Odvojite 10 minuta dnevno za razgovor o bilo čemu – osim o deci, obavezama i poslu. U jednom istraživanju čak 98 odsto srećnih parova je reklo da intimno razume svog partnera.

 

 

4) USREDSREDITE SE NA POZITIVNO

finding-mr.right_Najbolje što možete da uradite da podstaknete strast i održite zanimljivost jeste da se usredsredite na pozitivne aspekte vašeg braka. Ta pozitivna energija čini da se osećamo dobro i motiviše nas da nastavimo u istom pravcu. To ne znači da ne treba da pričate o negativnim stvarima, samo treba da budete veoma umereni u tome. Ako želite srećniji brak, pozitivna strana mora da vam izgleda kao da je veća od negativne. Što više cenite ljubav i zadovoljstvo koje jedno drugom pružate, pre ćete svoj brak učiniti izuzetnim.

Izvor: Žena Blic

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas