20 godina bez Evropskog prvenstva

EURO 2016. u Francuskoj gledaćemo na televiziji bez Srbije. Nije nam pomogla ni činjenica da se broj učesnika povećao sa 16 na 24 Srbije nema a kako stvari stoje skoro je neće ni biti.

Svašta se promenilo od te 2000. godine. Miloševića više nema, nema ni čika Vujketa, umrla je i Jugoslavija, povučen je i „konkord“, Agasi i Sampras više ne igraju, penzionisale su se generacije fudbalera, ali fudbal nam vode isti ljudi.

EURO 2000. Evropsko prvenstvo u fudbalu, prvo ikada održano u dve zemlje (Holandija i Belgija) osvojila je Francuska „zlatnim golom“ Davida Trezegea u finalu sa Italijom (2:1).

Ispostaviće se da će to, do danas, biti poslednji EURO koji će igrati fudbalska reprezentacija naše zemlje, koja će na novu šansu za plasman čekati bar do 2020. godine. Selektor koji nas je vodio 2000, Vujadin Boškov više nije među živima, posle njega na tom mestu radilo je još 13 trenera, dres reprezentacija nosilo je više od 200 fudbalera, promenila se i sporna himna, promenili smo i boje dresova i obeležja…

…samo su ljudi koji i danas vode glavnu reć u Savezu, manje-više, i tada bili na funkcijama.

Evo, 15 godina kasnije, pitamo – da li je vreme da možda proba neko drugi?

IZVOR MONDO

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas