Naš tim juče je otputovao na Kosovo kako bi u okviru 6 kola Regionalne lige FSRZS odigrao prvenstvenu utakmicu u Leposaviću sa istoimenom ekipom. Problem je nastao na graničnom prelazu Jarinje kad je kombi sa fudbalerima zaustavljen i zadržan preko sat vremena na prelazu. Fudbalerima nije bio dozvoljen prelaz od strane Kosovske policije uz obrazloženje da takozvani Kosovski fudbalski savez ne dozvoljava odigravanje utakmice, vraćeni su nazad. Pokušali su peške preći preko granice, ali ni to im nije bilo dozvoljeno uz arogantno ponašanje policajca koji im je na lošem srpskom objašnjavao kako su oni vraćeni i ne mogu preći.

Međutim naši momci nisu hteli biti poraženi od strane jednog policajca albanskog porekla koji je hteo zabraniti odigravanje utakmice. Uspeli su preći legalno na teritoriju Kosova i odigrati utakmicu. O svemu više govori član rukovodstva kluba Zvonko Sladaković.

-Dva ipo sata pre početka utakmici bili smo na graničnom prelazu. Preko sat vremena zadržani smo bez obrazloženja da bi nam policajac albanskog porekla sapštio kako FS Kosova zabranjuje odigravanje utakmice u Leposaviću. Vratili su nas sve nazad. Kontaktirali smo naš FS Zapadne Srbije kao i klub iz Leposavića. Oni su odmah poslali kombi i automobil sa druge strane i rekli nam da peške pređemo granicu. Međutim policajac nam nije dozvolio da pređemo ni peške samo nas je vratio nazad i rekao kako će nam dati potvrdu da ne bi izgubili utakmicu 3:0. – kaže Sladaković i nastavlja.

-Shvatili smo da je sve ovo kroz šta mi prolazimo samo mali deo onog sa čim žive svaki dan Srbi na Kosmetu, nismo želeli da se vratimo i budemo svi poraženi od jednog policajca. Sa našim prijateljima iz Leposavića  tražili smo način kako da odigramo utakmicu. Uspeli smo i legalno smo prešli preko granice ali je to potrajalo duže zbog čega je pomeren početak utakmice. Onda je usledio za nas šok kad smo stigli ispred hale. Svi gledaoci su bili ispred  i srdačno nas dočekali, niko nije otišao kući. Bio je to neopisiv momenat koji će svima nama ostati u dubokom sećanju. Dočekao nas je i gradonačelnik Leposavića koji celo vreme bio uz nas isto tako i posle utakmice. Utakmica nam više nije bila bitna jer smo mi svi zajedno pobedili. Pobedili smo jer je svaki osmeh, aplauz, radost koju smo doneli tim ljudima u Leposaviću veća od svakog gola. Shavtili smo koliko im znači sve ovo i koliko im nedostaju sportska dešavanja. – završio je Sladaković

Utakmica je završena pobedom domaće ekipe od 8:2 . Ekipa Leposavića u dosadašnjih 7 kola zabeležila je sve pobede.