Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, obišao je danas Loznicu.
Uložili smo mnogo i još ćemo da ulažemo u Loznicu i Podrinje, jer želimo da sačuvamo narod ovde i da pomognemo koliko možemo, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.
„A, možemo da pomognemo zahvaljujući reformama, ali i podršci ljudi, koji su verovali u te teške reforme. Na tome sam beskrajno zahvalan“, rekao je Vučić novinarima u Loznici, nakon obilaska Opšte bolnice u tom gradu, u okviru posete Mačvanskom okrugu.
„Mislim da nije preterano reći da kroz istoriju nije bilo toliko ulaganja u Loznicu“, primetio je Vučić, a na to se nadovezao gradonačelnik Vidoje Petrović, koji je potvrdio njegove reči i dodao da Loznica postaje jedan od gradova budućnosti.
„Hirurški blok je iz 1987. godine, tada je počeo da se gradi i stoji nezavršen. Tek danas se vraćamo na poziciju iz 1987 godine, ali imamo dovoljno novca za ulagajnje“, rekao je Vučić.
Napomenuo je da će se graditi autoput, gradski stadion, kao i da dve kompanije dolaze u Loznicu, američka i kineska, Adient i Mint.
Kompanija Adient je, kaže, već došla, i zaposlila 300 ljudi do sada, a biće ih 1.500, dok će Mint zaposliti oko 1.000 ljudi.

„To je velika stvar i pomoć našim ljudima na zapadu, u Podrinju“, rekao je Vučić i podsetio da je uređen Kur salon u Banji Koviljači, uz ulaganja u Tršić i druge projekte.

Sa Vučićem su u obilasku Loznice, odnosno gradske bolnice, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrovic i v.d. direktora Opšte bolnice Milan Todorović, a razvijen je i transparent „Budućnost Srbije Loznica“.