Uskoro formiranje Sportskog saveza Loznice

Sportski savez Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Šoštarom, održao je danas sastanak sa sportskim klubovima iz Loznice.

Tema sastanka bio je razgovor o formiranju Sportskog saveza na teritoriji Loznice koji bi trebao da doprinese tome da u budućnosti svi sportski klubovi na nivou grada bolje funkcionišu.

 Šoštar je tom prilikom rekao  da je cilj da svaka opština i svaki grad u Srbiji dobije sportski savez.

“Funkcija sportskog saveza jeste da objedini sve klubove koji postoje na lokalu i da doprinese njihovom boljem i efikasnijem radu“, naveo je Šoštar.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin, kazao je da stvaranje saveza treba da doprinese tome da se što veći broj mladih ljudi i dece bavi sportom, jer uz sport ne samo da će biti zdravi već će imati i zdrav odnos prema životu.

“Jako je važno da se sportski klubovi na lokalnom nivou udruže kako bi zajedno mogli da nastupaju kod lokalne samouprave i kod različitih drugih donatora ili fondacija. Na taj način ne samo da bi unapređivali sistem sporta u gradu već bi doveli  i do veće masovnosti i većeg bavljenja dece sportom”, istakao je Borovčanin.

Član Gradskog veća u resoru za sport Dejan Stalović, rekao je da je grad u proteklom periodu uložio velika novčana sredstva u sport, da su potpuno opremljene tri sportske hale, u Loznici, Banji Koviljači i  Lešnici , da grad ima bazen, renovirnu streljanu i teren za tenis.

Sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća Dragan Pavlović i predsednica kluba za olimpijsko dizanje tegova AS Loznica Nevenka Crnogorčević. Na kraju skupa zaključeno je da će se svi problemi  sportskih klubova mnogo lakše rešavati kada savez bude oformljen. U novi sportski savez trebalo bi da budu uključeni svi klubovi koji se nalaze na teritoriji grada Loznica.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas