U Loznici nema zaraženih Koronavirusom (video)

 

U ovom trenutku na teritoriji grada Loznice nema osoba zaražnih korona virusom dok se u samoizolaciji nalazi 2288 osoba. Uglavnom je reč o onim licima koja su ušla u naš grad i zemlju iz inostranstva. Ovaj broj prati se na dnevnom nivou, a danas u odnosu na prethodni dan mera samoizolacija propisana je za još 12 osoba.
Zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Dejan Stalović istakao je da sve službe funkcionišu na korektan način prateći sve instrukcije i preporuke koje je Gradski štab doneo. Javna preduzeća „Naš dom“ i JP „Vovod i kanalizacija“ su prilagodili svoje poslovanje novonastaloj situaciji, a loznička toplana će grejati do 24 časa dok su niske temperature.
Prema rečima direktora Javnog preduzeća „Loznica razvoj“ zimska služba normalno funkcioniše i u potpunosti je spremna za izlazak na teren u bilo kom momentu, a sve u skladu sa datim vremenskim prilikama.
Centar za socijalni rad, ukinuo je direktnu komunikaicju sa svojim strankama, ali je ona moguća putem telefona ili elektrosnke pošte.
Od samog trenutka uvođenja vanrednog stanja loznička komunalna policija i turistička inspekcija su stalno na terenu i obilaze sve privredne subjekte. Komunalna policija imala je više od 300, a turistička inspekcija više od 400 izlazaka na teren uglavnom kako bi ispitali da li se poštuju naredbe i preporuke koje su doneli Grdski štab, Vlada i predsednik Srbije, a do danas svi preduzetnici i privrednici pridržavaju se datih mera, rekao je Stalović
Gradski Štab za vanredne situacije na čelu sa komandantom Vidojem Petrovićem apeluje na sve građane u samoizolaciji da se najstrožije pridržavaju svih mera i da ni u jednom momentu ne napuštaju objekte u kojima se nalaze, poručio je zamenik.