ŠOU: Sudija nije znao pravila igre, igrači ga naučili

Fudbaleri Partizana su u prijateljskoj utakmici savladali sa 3:1 nekadašnjeg Superligaša a sada trećeligaša Zemun, a meč je obeležio nesvakidašnji detalj.

Nakon što je Nikola Ninković doveo crno-bele u vođstvo u 25. minutu, u narednom je sudija Igor Stoilković dosudio jedanaesterac za Zemunce. Aničić je sa bele tačke poslao loptu ka golu, ona se odbila od prečke, a fudbaler Zemuna natrčao na taj odbitak i glavom uspeo da postigne pogodak. Arbitar je pokazao na centar, ali…

Partizanov Petar Grbić tada je prišao sudiji Stoilkoviću i, prema navodima Mocartsporta, rekao:

„Sudija, da ti objasnim ja nešto. ako ti ne znaš pravila fudbalske igre. Kad se lopta posle penala odbije od stative do izvođača istog, on ne može da da gol i u tom slučaju se dosuđuje indirekt. Takva su pravila i zato ovaj gol što si priznao nije regularan“, pojasnio je crnogorski vezista arbitru.

Grbić je bio upravu, jer je Pravilima fudbalske igre predviđeno upravo to: „Ako, pošto je kazneni udarac izveden, izvođač udarca dodirne loptu drugi put (izuzev svojom rukom) pre nego što je loptu dodirnuo drugi igrač – indirektan slobodan udarac će se dosuditi za protivničku ekipu koji će se izvesti sa mesta gde se prekršaj dogodio“.

Glavni sudija se potom konsultovao sa svojim pomoćnikom, pa dosudio indirekt kao što je i trebalo da uradi, a igrači su se vratili sa centra, do kog su otišli kada im je Stoilković prvobitno pokazao da se radi o pogotku.

VIŠE NA SPORT BLIC.RS