Zvornička policija pokrenula je opširnu istragu o maloletničkoj prostituciji u tom gradu nakon što se u javnosti pojavio eksplicitni videosnimak seksa 17-godišnje devojke i starijeg muškarca, koji je šokirao celu Bosnu i Hercegovinu
Na snimku, koji je, zajedno s još nekoliko muškaraca, načinio Slobodan Ikonić iz Zvornika, vidi se vlasnik kafe-bara „Taksi“ Lazar Jović u eksplicitnoj pozi sa 17-godišnjom Zvorničankom, koja je banjalučkoj Alternativnoj televiziji javno priznala da je s njim imala seks.
Devojka je u izjavi navela da je duže vreme bila na meti Jovića, koji joj se danima nabacivao i nudio joj novac za seks. U prvi mah ona je odbila nemoralnu ponudu, ali budući da dolazi iz siromašne porodice i da joj je novac bio preko potreban, na kraju je pristala na seks.
– On je meni ponudio dosta para, ali da mu uzvratim seksualnim odnosom. Kako sam u teškoj finansijskoj situaciji, nisam razmišlajla i pristala sam na to – izjavila je 17-godišnjakinja.
Njen odnos s Jovićem snimila je grupa momaka, tvrdeći da su time želeli da razotkriju postojanje maloletničke prostitucije u Zvorniku, čemu su uglavnom izložene devojke iz siromašnih porodica. I 17-godišnja žrtva o svemu je javno progovorila u želji da, kako je navela spasi druge devojke.
U Centru javne bezbednosti Bijeljina potvrdili su da su upoznati s tim slučajem, ali je zanimljivo da se policiji prvo obratio prozvani Lazar Jović, koji je prijavio da ga nepoznata osoba ucenjuje spornim snimkom.
– Jović je 8. aprila prijavio da ga nepoznata osoba ucenjuje, poziva na telefon i šalje mu SMS-ove u kojima navodi da poseduje snimak na kome on ima seksualni odnos sa maloletnicom, tražeći da mu uplati 4.000 evra ili će snimak plasirati u javnost.
Tužilaštvo je to okvalifikovalo kao krivično delo ucjene i naložilo je da se provede istraga. Ali tokom kriminalističke obrade Jović je priznao da je imao seksualni odnos sa maloletnicom pa je i protiv njega pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad nemoćnom osobom – navode u policiji.
Autor snimka Slobodan Ikonić kaže da je njegov motiv da izradi snimak bio da „spreči seksualno iskorištavanje maloletnica“.
– Nije tačno da je u pitanju iznuda novca, već smo to uradili samo kako bismo zaštitili maloletnice – tvrdi Ikonić.

 

Izvor avaz/ATV