Saopštenje za javnost

Gradski štab za vanredne situacije obaveštava javnost da je od Osnovnog javnog tužilaštva i Policijske stanice u Loznici dobio sledeću informaciju:

od uvođenja vanrednog stanja, na teritoriji grada Loznice od strane ovlašćenih službenih lica policije zbog izvršenog krivičnog dela Nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana 248. Krivičnog zakonika podneta je krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici protiv 9 lica, i to protiv 6 lica zbog kršenja mere zabrane kretanja, odnosno tzv. policijskog časa, a protiv 3 lica zbog kršenja mere samoizolacije utvrđene rešenjem sanitarnog inspektora. Za ovo krivično delo je predviđena kazna zatvora u trajanju do 3 godine.

Gradski štab moli građane da postupaju po propisima, odlukama ili naredbama republičkih organa i samog štaba kojima se određuju mere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije COVID-19, a da će protiv svakog lica koje ne poštuje iste mere od strane pripadnika policije biti podneta krivična prijava, kao i preduzete druge mere predviđene zakonima Republike Srbije.

U Loznici, dana 21. marta 2020. god.