Sandro Poletan predvodi Loznicu u novom šampionatu

Bokserski klub Loznica, po rečima iz rukovodstva u ovu sezonu ulazi snažnije nego u predhodnu. Novi kapiten ekipe je Sandro Poletan reprezentativac Srbije.
Superliga Srbije u Boksu kreće od naredne nedelje

U novoj sezoni Superlige takmičiće se sedam klubova biće podeljeni u dve grupe. Jedna će imati četiri tima (Loznica, Radnički Niš, Vojvodina i Radnički Kragujevac), dok će se u drugoj grupi takmičiti tri tima (Radnički Beograd, Metalac Valjevo i Sombor).
– Superliga je takmičenje koje okuplja najbolje boksere u Srbiji, takođe publika ima priliku da uživa u dobrom boksu, a pune tribine doprinose napretku boksa u želji da se uskoro sa najvećih svetskih takmičenja vraćamo sa medaljom – kazao je Nenad Borovčanin predsednik BSS za  portal HotSport.
Borovčanin za novu sezonu najavljuje jednu novinu, a to su strani bokseri u domaćem šampionatu.

– Dozvolili smo svakom klubu po dva strana borca. Sombor se odlučio da dovede Kubance, Radnički iz Beograda Ruse, dok je niški radnički doveo dvojicu Bugarina, a Loznica dvojicu bosanskih boksera – rekao je Borovčanin.

Nadamo se da je Borovčanin za ovu sezonu pripremio pravilnik takmičenja koji će ispraviti greške iz predhodne sezone.

Na žalost miljenik publike u Loznici Vladan Babić (91+) ove sezone neće biti u timu. On će nastupiti za Radnički Beograd. Međutim, Loznica ne bi bila to što jeste da nije našla dobru zamenu. Konačno će Babić imati protivnika po meri u Srbiji jer je za Loznicu potisao jedan od najboljih boksera u Evropu, kategorija (91+) Luka Pratljačić bokser iz Hrvatske.

-Posle Aličića,Fetahovića, Jovanovića stigao je i Pratljačić, bokser koji zadivljuje svojim umećem, imaćemo 70% jači tim nego prošle sezone. Dragan Veljković,Miloš Janković, Sandro Poletan su imena za respekt u našem boksu a u pregovorima smo sa još par boksera kako bi imali konkurenciju u timu– kaže proslavljeni bokser Loznice Milorad Gogić

Loznica će svoj prvi meč imati 10.oktobra u dvorani Lagator kad će dočekati od 19:00 ekipu NAISSUS iz Niša.

Pogledajte snimak (od 13:25) kako su Pratljačić i Veljković dobili aplauze u dvorani Lagator za jedan od najboljih mečeva u Regionalnoj ligi.