Policija oduzela tri tone duvana

Prilikom pretresanja kuće M. N. (49) iz Ljubovije, koji nije registrovani proizvođač duvana, pronađeno je i oduzeto 895 kilograma duvana u listu, tržišne vrednosti oko 3.500 evra, kao i jedna “sečka” – mašina za rezanje duvana.

Protiv osumnjičenog je u redovnom postupku podneta krivična prijava osnovnom javnom tužilaštu u Loznici za krivično delo nedozvoljena proizvodnja.

Kod N. R. (46) iz Zminjaka kod Šapca, koji nije registrovani proizvođač duvana, pronađeno je i oduzeto ukupno 1.817 kilograma duvana, od čega je 568 kilograma rezanog duvana i 1.249 kilograma duvana u listu, ukupne tržišne vrednosti oko 10.000 evra.

Protiv osumnjičenog je u redovnom postupku podneta krivična prijava osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu za krivično delo nedozvoljena proizvodnja.

Prilikom kontrole na naplatnoj stanici “Nais” u Nišu zaustavljeno je teretno motorno vozilo marke “skanija”, vlasništvo firme “Nju Balkan Trans” DOO Šabac i od vozača A. N. iz Niša, oduzeto 27 paketa sa ukupno 530 kilograma rezanog duvana, vrednosti oko 5.000 evra.

Taj duvan je bio namenjen daljoj nelegalnoj prodaji i iz Šapca i Valjeva je putem brze pošte “Bex” bio poslat kupcima – fizičkim licima sa teritorije Niša i okolnih gradova.

Lica koja su identifikovana kao naručioci pošiljki su saslušana i u redovnom postupku im je podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljeni promet akciznim proizvodima, navedeno je u saopštenju.

Izvor AKTER

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas