Podrška FSS razvoju fudbala u Loznici i Podrinju (video)

Gradonačelnik Vidoje Petrović u četvrtak 11. juna bio je domaćin potpredsednicima Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenadu Bjekoviću i Marku Panteliću kao i sportskom direktoru Vladimiru Matijaševiću. Oni su ovom prilikom podelili 45 paketa opreme predstavnicima fudbalskih klubova sa područja grada Loznice i opština Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik. To je deo akcije koju FSS sprovodi u celoj državi i u kojoj je do sada uručeno 1.700 paketa, a uskoro bi trebalo da ih bude dodeljeno još 300.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik je pohvalio je ovu akciju Fudbalskog saveza jer je, kako je rekao, ona podsticajna za bavljenje sportom, pre svega fudbalom.
„ Siguran sam da će ova akcija dati snažan podstrek jer su sa nama ovde velika imena srpskog fudbala, što nije česta prilika. Mi ćemo u narednom periodu nastojati da dodatno iznađemo način da još više unapređujemo uslove za bavljenje sportom, država će izgraditi stadion po UEFA-4 standardima, a grad se priprema za gradnju atletskog stadiona i još mnogo školskih sala i terena na otvorenom kako bismo našim građanima pružili najbolje uslove za bavljenje sportom. Loznica je i grad turizma i na taj način ćemo unaprediti i sportski turizam. Za pohvalu je i to što imamo mnogo škola fudbala jer su one svojevrstan rasadnik novih Nemanja Maksimovića, Stojkovića.“

Gradonačelnik je na kraju istakao da predstavnici FSS nisu došli samo da ohrabre fudbalske klubove da se još snažnije okrenu fudbalu već da kroz sport razviju osećaj za poštenu, fer plej, borbu za uspeh ističući da je na lokalnim zajednicama da pokušaju zajedno sa našom državom da stvaraju bolje uslove za razvijanje svih sportova i unapređuju ih.
Potpredsednik FSS Marko Pantelić istakao je da Savez ovom akcijom pokazuje da je amaterski fudbal bitan kao i profesionalni.

„Loznica je jedan od gradova koji su nam jako dragi jer je iznedrila mnogo asova. Ona je sportski grad, o čemu i sam mogu da svedočim jer sam ovde dolazio sa omladinskom reprezentacijom, tu smo proveli nekoliko dana u karantinu pred meč sa Izraelom u kojem smo, uz pomoć punog stadiona, uz podršku Lozničana, pobedili sa 3:2. Uvek sam govorio da mlađe kategorije treba da igraju u ovako lepim i, za mene, velikim sportskim centrima Srbije gde će ih ljudi prihvatati i podržavati – rekao je Pantelić. On je dodao i da se nada da će do kraja akcije uspeti da podele fudbalskim klubovima ukupno 2.600 paketa sportske opreme, a cilj ovih akcija je da pokažemo da nam je amaterski fudbal bitan kao i profesionalni, rekao je Pantelić i dodao da im je želja da Loznica dobije jakog prvoligaša kao sportski grad koji je iznedrio mnoge asove.

Galeriju fotografija možete videti na našj facebook stranici Loznica Info

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas