Podignuta pasarela (video + foto)

Pasarela će imati veliki značaj za bezbednost pešaka u saobraćaju

Povodom postavljanja pasarele preko pruge Šabac-Loznica-Brasina kod Železničke stanice u Loznici gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović istakao je da će ovaj pešački most (dužine 25 metara, širine tri metra i visine 6.8 metara) znatno doprineti bezbednom prelasku ljudi preko pruge i bezbednosti u pešačkom saobraćaju za sve građane Loznice, a prvenstveno za stanovnike Lozničkog Polja koji najviše prolaze tim delom grada.

Kako je naveo, vrednost radova na izgradnji pasarele zajedno sa zaštitnom ogradom sa obe strane je 9.5 miliona dinara, a grad Loznica i država Srbija čine velike napore u cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju.

– Svedoci smo da ova pruga 13 godina nije imala putnički saobraćaj i da je nakon njegovog uspostavljanja učestalost prolaska teretnih i putničkih vozila znatno veća što povećava i rizik prilikom prelaska. Mi moramo delujemo prevenitvno i stvaramo uslove u tehničko-tehnološkom smislu da se na bezbedan način prelazi preko pruge što upravo i činimo – ukazao je gradonačelnik Loznice i dodao da će pasarela biti ubrzo u funkciji, nakon montaže stepeništa i zaštitne ograde i obavljanja nadzora. (što su uslovi za dobijanje upotrebne dozvole).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas