Nema nastavka futsala – Crvena Zvezda prvak države, Loznica u saveznom rangu

Sezona u srpskom futsalu neće biti nastavljena zbog pandemije virusa Korona, konkretnije – zvanično je završena, odlučio je Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

U obaveštenju na zvaničnom sajtu FSS piše sledeće: „Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno“.

Međutim, nije još definitivno odlučeno da li će se u futsalu, na stanje u ligama kakvo je bilo u trenutku prekida, primeniti aktuelna odluka o sistemu stalnih takmičenja ili će zbog nepredviđene novonastale situacije („više sile“) doći do promena (i proširenja), o čemu će uskoro definitivno da odluči Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

Ukoliko bi se preseklo na osnovu trenutnog stanja u Prvoj i Drugoj futsal ligi, uz jasnu ogradu da će o tome još biti reči, novi šampion bi bila Crvena zvezda iz Beograda, iz lige bi ispao Jastrebac iz Blaca, dok bi novi prvoligaš bio Konjarnik iz Beograda. Takođe, dva najuspešnija kluba iz ligaškog dela prošle sezone bi igrala u baražu za opstanak – prošlogodišnji prvak Ekonomac iz Kragujevca sa Zufom iz Bujanovca, trećeplasiranim drugoligašem, dok bi rival Nove Pazove bila drugoplasirana Ivanjica. U treći rang takmičenja bi otišli Sopot, RB iz Valjeva, Smederevo i Radnički 2010 iz Niša, dok bi mesta zauzeli Leskovac, Loznica i Palež iz Obrenovca, kao i Leteći Holanđanin iz Vrbasa ili Forum iz Vršca (lideri grupa u okviru futsal nadmetanja Fudbalskog saveza Vojvodine). – prenosi futsalsrbija.com

Podsećamo da su futsaleri Loznice ove sezone u trećoj ligi skoro čitavo prvenstvo bili na prvom mestu, osvojili su jesenju titulu. U momentu prekida prvenstva imali su imali su 6 bodova više (poslednja utakmica nije registrovana) od drugoplasiranog Leposavića sa Kosova i Metohije.

-Svi znamo da se halski sportovi ne igraju tokom leta, odluka FSS je na mestu. Mi se od ovog trenutka spremamo za drugoligaško takmičenje i čekamo zvanično saopštenje FSS.Nije samo jasno hoće li biti ispadanja ili će se lige proširiti što je realnija opcija. To bi značilo da će biti više utakmica i više troškova ali sigurno da će veći broj ekipa ispasti na kraju prvenstva- kaže sekretar KMF Loznica Zvonko Sladaković

Biće ovo po prvi put u istoriji da se u Loznici igra profesionalni futsal. Ambiciozna uprava kluba pre dve godine najavila je dugoročni plan na 10 godina u kojem stoji izlazak u Evropu.

-Profesionalizam donosi promene tako će i mi klubu da donesemo neke promene. Jedna je sigurna a to je da će igračima futsal biti prva opcija – kaže predsednik KMF Loznioca Aleksandar Stanković

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas