Nastavljena dezinfekcija u Loznici (video)

Dezinfekcija javnih površina i prostora u preduzećima i ustanovama gde su najviše prisutni građani nastavljena je i danas u Omladinskom odnosno kol centru Gradskog štaba za vanredne situacije, u zgradi Poreske uprave i Uprave za javni trezor kao i u prostorijama u kojima radi komunalna policija.
– Sutra smo na terenu u Lešnici i Banji Koviljači gde ćemo dezinfikovati sve bankomate, ulaze u apoteke i prostor ispred pošte. Kada je reč o volonterima i danas imamo izlaske na teren, a imali smo ih juče. Bilo je 478 poziva od otvaranja kol centra, a ukupan broj izlazaka na teren je 102. Pozivi se najviše odnose na servisne informacije i na pitanja gde mogu da ostvare svoja prava i obaveze – istakao je zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Dejan Stalović.
Prema njegovim rečima, osnovni podaci, svih onih kojima je potrebno snabdevanje hranom i lekovima, unose se u upitnike, na osnovu kojih volonteri sa propisno obeleženim legitimacijama (grb grada Loznice i pečat Gradskog štaba), izlaze na teren, pozivaju građane i obavljaju kupovinu za njih.
– U ime Gradskog štaba za vanredne situacije i komandanta Štaba Vidoja Petrovića upućujem apel svim građanima da poštuju preporuke i naredne koje Gradski štab donosi, da uvedu sebi mere opreza i samodisciplinu uz poruku: Ostanite kod kuće! – poručio je Stalović.