Na tomboli dobio auto i magare

ZA strastvenog lovca Miroslava Baratovića (63), iz bajinobaštanskog sela Zarožje, njegove kolege kažu da je pravi majstor da pogodi metu, ne samo kad je reč o divljači, već i prilikom odabira lutrijskih brojeva. Na nedavnoj lovačkoj zabavi u Ljuboviji, Miroslav je dobio automobil i pride živog stvora – magare. Srećne ruke bio i u Bajinoj Bašti. Na zabavi je izvukao tri srećke koje su mu donele dvogled, lovački nož i – pravo da odstreli srndaća.

– Automobil “fijat seićento” sam zadržao, a magare, koju su organizatori zabave iz LU “Mileta Bata Polić” iz Ljubovije nazvali nagradom iznenađenja, poklonio sam tamošnjoj deci. Inače, donator sam tombola na svim lovačkim zabavama na koje sam pozvan. U Ljuboviji sam, za nagradni lutrijski fond darovao pušku. Ali, apsolutno sam siguran da moje donatorstvo nije imalo veze sa mojim dobicima. Jer, ispostavilo se da sam, gdegod igram tombolu, srećne ruke – tvrdi Baratović.

Potvrda ovoj njegovojtvrdnji stigla je ubrzo i sa lovačke zabave LU “Soko” iz Bajine Bašte. Pravo da odstreli srndaća,mandarina-2013-loznica-baner odnosi se na lovište LU “Aleksa Dejović” iz Užica.

– Lovom se bavim od 1973. godine. To je moj nezamenljiv hobi. Više godina proveo sam na radu u Švajcarskoj, a kad god sam mogao dolazio sam u zavičaj u vreme odstrela na srneću divljač i divlje svinje – kaže Miroslav.

Ovaj strastveni lovac poznat je po uspešnom odstrelu u svom udruženju “Soko”, ali i LU “Javor” iz Srebrenice čiji je takođe član. Više puta bio je u gostima kod kolega lovaca iz Valjeva i Ljubovije.

LOVAČKE ZABAVE

U “Markovim konacima” bilo je oko 400 lovaca i gostiju iz Ljubovije i više gradova zapadne Srbije i Republike Srpske. Lutrijski fond je sadržavao stotinak nagrada. Pored pomenutih, automobila i magareta, među atraktivnijim nagradama su bili plazma televizor, pečeno jagnje, prase na ražnju…

– Da bi napravili što veseliju atmosferu, naši lovci su se dosetili da nagrada iznenađenja bude živi stvor, pa smo se odlučili za magare. Drago nam je da su glavna nagrada i nagrada iznenađenja pripale našem velikom prijatelju Miroslavu – kaže predsednik LU “Mileta Polić Bato” Dragan Predragović. Lovački karabin dobio je lovac Radoje Simić iz sela Gornje Košlje kod Ljubovije, a televizor Miroslav Rajić.

R.BLANUŠA // IZVOR NOVOSTI.RS 

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas