Predsednik Aleksandar Vučić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sastali su se danas sa predstavnicima kineske kompanije Mint, koja planira da otvori fabriku iz oblasti automobliske industrije u Loznici.

– Rekao sam da će imati najbolje uslove u Srbiji. Hoćemo da otvorimo radna mesta, da vratimo život u Zapadnu Srbiju – rekao je Vučić.

Kompanija Mint će uložiti 100 miliona evra i otvoriti 1000 radnih mesta, a zainteresovana je i za „Grin fild“ („Green field“) investiciju u oblasti hotelijerstva.

Predstavnici kompanije obavestili su predsednika Vučića i o njihovom planu da godišnje pošalju 300 dece iz Loznice na školovanje i usavršavanje u Kinu.

– Sve to bi trebalo da se odvija vrzo jer je novac obezbeđen, a investicija je vredna oko sto miliona evra. Pri tome će u narednih tri do pet godina biti uposleno najmanje hiljadu radnika. Ovo je istorijski događaj za Loznicu, dolazak ovakve kompanije sa programom koji će realizovati kod nas više je od dobre vesti. Reč je o moćnoj kompaniji iz oblasti auto-industrije, sa mogućnošću da proširuju biznis, a nameravaju da uključe i lokalne firme kao kooperante – rekao je gradonačelnik Vidoje Petrović.

Ova kompanija je jedan od svetskih lidera u oblasti dizajna, proizvodnje i prodaje kako strukturnih, tako i dekorativnih delova za automobile.

Izvor i foto Tanjug