Za investiciju od 100 miliona evra i hiljadu radnih mesta grad Loznica je ustupila kompaniji MINT 20 hektara građevinskog zemljišta u svojini grada. Ova odluka doneta je na vanrednoj Skupštini grada Loznica. Bolja solucija nije se mogla desiti, prazno zemljište ustupljeno je velikoj kompaniji koja radi za automobilsku industriju.

Dоnеtа је i оdluка о izmеnаmа Plаnа dеtаljnе rеgulаciје industriјsке zоnе „Šеpак“ које bi trеbаlо dа budu zаvršеnе u nаrеdnа tri mеsеcа. Rеč је о prоmеni nаmеnе sаоbrаćајnih pоvršinа u industrijskoj zoni.

Veliki ulogu u dovođenju ove kompanije u Loznicu imao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

-Dolazak kompanije MINT, Adient, izgradnja brzog puta, ulaganja u zdravstvo …. duboko sam uveren da osećaj ponosa danas pre svih nas imaju građani Loznice jer ovo je kruna rada svih ovih godina. Projekti koji su uveliko u pripremi a neki se već i realizuju ,  značajno će podići životni standard naših građana. Loznica će biti kulturni, sportski i privredni centar. Priprema se izgradnja stadiona sa dva pomoćna terena po FIFA standardima – kazao je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović na današnjoj Skupštini.