Lozničanin Miloš Bojić vraća se kući

Lozničanin Miloš Bojić (21), radnik na gradilištu u Sočiju, predao se jutros ruskoj Federalnoj migracionoj službi (FMS), potvrdio je za portal Loznica Info njegov otac Dragan Bojić.

„Danas oko 13 časova čuo sam se sa Milošem i on se predao migracionoj službi jer nije imao drugog izbora zato što kod sebe nije imao pasoš. U međuvremenu su mu vraćene isprave i on je dovežen na gradilište na kom je radio i sada čeka da se obezbedi autobuski prevoz za Srbiju”, rekao je Dragan.

Autobuse bi trebalo da obezbedi Vlada Srbije, a na 60 kilometara od Sočija nalazi se i autobus firme “Hay you”, pa postoji mogućnost da se radnici i sa njim vrate. Očekuje se da Miloš krene za Srbiju sutra ili prekosutra.

Dragan Bojić je u subotu razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom koji se kako kaže Bojić maksimalno založio kod svojih vlasti u Rusiji da se Milošev problem sa ispravama reši. „Zahvalio bih se ruskom ambasadoru Čepurinu, i svim drugim ljudima koji su pomogli mom detetu i drugim radnicima koji su na ovakav način prevareni”, istakao je Milošev otac Dragan.

Miloš i svi radnici koji su bili sa njim i u sličnoj situaciji vraćaju se za Srbiju bez para, je od firme koja ih je odvela nisu uspeli da naplate zarađeni novac.

Zbog uvođenja drugog stepena bezbednosti, ruska Federalna migraciona služba (FMS) sprovela je predhodnih dana ozbiljnu kontrolu po gradilištima, na kojima radi veliki broj Srba. Lozničaninu je pasoš oduzet 4. janura od kada nema nikakva dokumenta. Isprave su mu uzete kada je prelazio granicu s Avkazijom kao turista.

„Kada sam dolazio u Soči potpisao sam ugovor sa firmom ‘Hey You’ iz Čačka i oni su po ugovoru morali da obezbede radnu dozvolu. Međutim, to se nije desilo i ovde smo ostali kao turisti, te smo stoga morali svakih mesec dana da prelazimo granicu kako bi nam se boravak produžio”, pojasnio je juče u telefonskoj izjavi lozničkom portalu Miloš Bojić.

Foto: Facebook

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas