Protekle jeseni imali smo priliku da veliki broj ljubitelja fudbala iz Loznice vidimo na stadionu Mačve koja igra u najačoj ligi naše države. Na stadionu Mačve zatekli smo lozničane braću Bogdanović koji su prisustvovali prvoj utakmici Mačve pod reflektorima,

-Ovo je sjajno, gledamo najkvalitetniji fudbal, svim srcem smo uz Mačvu posebno nam draž daje ova atmosfera pod reflektorima, gledali smo sve utakmice u Šapcu i nastavićemo na proleće – kazao je Dragoslav Bogdanović

Ivica Kralj i Dragan Antonić ispunili su svoju viziju Mačve kad su došli na čelo kluba, danas je stadion Mačve simbol grada koji poseban draž daje sa upaljenim reflektorima. Veliku pomoć imaju od rukovodioca grada na čelu sa gradonačelnikom Zelenovićem a ne treba podsećati da njegov zamenik Pajić ne propušta ni jednu utakmicu na stadionu provincijskog Urugvaja.

Mačva je startovala sa pripremama za prolećni deo prvenstva 10. januara. Svi sa nestrpljenjem očekuju nastavak prvenstva i nove šanse za osvajanje bodova, kojima će prethoditi veliki rad, zalaganje i dokazivanje.

Predsednik FK „Mačva“ Ivica Kralj pozdravljajući okupljene igrače, poželo im je uspešne pripreme, a prisutnim novinarima istakao da je sve spremno za najvažniji period u funkcionisanju svakog kluba.
“Spremni smo za najvažnije poslove i kada je reč o prelaznom roku i samom funkcionisanju Stručnog štaba i sprovođenje programa pripremama. Prelazni rok zvanično počinje 15. januara i traje mesec dana, tako da će svakako biti promena u igračkom kadru i kao i uvek očekujemo i odlaske i dolaske novih momaka. Važno je istaći da smo prvom timu priključili i nekoliko igrača iz Omladinske selekcije – Šarenca, Popovića i Pejovića, kao i dva kadeta – Kneževića i Stevanovića. Želeli smo da pružimo priliku mladim snagama da osete pripreme i treninge  prvog tima, a u narednom periodu, svakako ćemo priključiti još momaka. Imamo novog kondicionog trenera, Vladu Božića. Drago nam je što se neki inostarni i domaći klubovi interesuju za nekoliko naših igrača, ali mi imamo svoj cilj i način kako razgovaramo sa svima njima, pa ćemo videti šta će doneti naredni dani“, ističe Kralj.

Verujemo da Mačva na proleće može mnogo više od zacrtanog cilja a to je opstanak u superligaškoj konkurenciji. A nadamo se da u sledećoj sezoni može i do mnogo većih ambicija pa da gledamo i EVROPSKU MAČVU.Sa Kraljem i Antonićem na čelu kluba ova opcija se ne isključuje.

G.Petrović – Ana Acan